Szombathely

2014.10.08. 09:37

A Jobbik megszüntetné a közterület-felügyeletet

Szombathely - Sajtótájékoztatón jelentette be a Jobbik, hogy egy olyan, teljesen új szervezetet hozna létre a közterület-felügyelet helyett, amely az embereik érdekeit védi, nem pedig a pénzbehajtást tekinti elsődleges feladatának.

Peltzer Géza

Az esemény helyszíne a közterület-felügyelet Ady téri irodája előtti járda volt.

Schmidt András, Schmidtné Borda Kata jobbikos képviselőjelöltek, Balassa Péter polgármesterjelölt és Szalai Bálint képviselőjelölt.  Balassa Péter kezében a kulcs azt jelképezi, hogy a szervezet irodáját be kell zárni. Fotó: Peltzer Géza

Balassa Péter, a Jobbik polgármesterjelöltje bevezetőként elmondta, hogy a polgári Magyarországon még létezett önkormányzati rendőrség, amelynek a feladata az adott település közrendjének  és közbiztonságának védelme volt. A bűnmegelőzési bizottság tagjaként hozzátette, hogy azért van szükség a változásra, mert a közterület-felügyelet nem tudta teljesíteni vállalásait. Szerinte a szervezetnek  nem sikerült felszámolnia az illegális szemétlerakóhelyeket, ahogy az ebtartási szabályok betartásának ellenőrzésével és az azzal kapcsolatos szankcionálással sem bírkóztak meg. A közterület-felügyelőknek nem sikerült lefülelniük a graffitikészítőket, az illegális plakátragasztókat, a parkokat, zöldterületeket sem sikerült megvédenie a szervezetnek, noha ez is a vállalásai között szerepelt - tette hozzá. A lomtalanítás után szeméthegyek csúfították el a várost, miközben a közterület-felügyelők tétlenek voltak - folytatta.  A közterületen történő szeszesitalfogyasztás is mindennapos, tette hozzá. A legmegdöbbentőbb mégis az, hogy a felügyelet beszámolója  szerint a szervezet 2013-ban is teljesítette az előírt bírságbevételt. Ebből is nyilvánvaló, hogy a szervezet  elsődleges célja a bírságolás - hangsúlyozta Balassa Péter. Hozzátette, hogy az felállítandó új szervezetnek feladata lesz majd  az allergén növények terjedésének megakadályozása is a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!