Szombathely

2014.10.19. 12:36

Zenés játszóházba várta a családokat vasárnap délelőtt az AGORA

Az asztaloknál kreatív játékokat próbálhattak ki, és kézműveskedhettek a gyerekek.

A foglalkozások Bartos Erika népszerű meséjére, a Bogyó és Babócára épültek: agyagból csigafiút formázhattak, fagyöngyből kukacot fűzhettek, posztóból egérkét varrhattak, és szivárványhalat rajzolhattak az ügyes kezűek. Sorra készültek a szebbnél szebb figurák. A rajzfilmsorozat kis rajongói emlékként hazavihették az apró alkotásokat.

Fotók: Médiaközpont

A kamarateremben a legújabb epizódokat vetítették, két alkalommal is megteltek a széksorok. A katicalány, a csigafiú és barátaik kedves figurái töretlen népszerűségnek örvendenek a gyerekek körében, sokan hangosan kommentálták a vásznon pergő történeteket, és felkiáltottak egy-egy különösen kedvelt karakter láttán. A nagyteremben Csingilinggel és a kalóztündérrel együtt utazhattak a kicsik Pán Péter világába.

A sarokban kialakított kis kuckóban építő- és kirakó játékok várták a legkisebbeket. Itt szabadon lehetett jönni-menni, mászni, formákkal, színekkel ismerkedni vagy akár tízórait rágcsálni, habos kakaót kortyolgatni. Az aulában a Boglya zenélt. Amint felcsendült a hegedűk és a bőgő táncra hívó hangja, megtelt a tánctér a muzsikusok pódiuma előtt. A gyerekek körtáncot, seprű- és botos táncot járhattak, gyerekdalokat és népdalokat énekelhettek együtt. A legkisebbek is élvezték a közös mókát.

Bár odakint hét ágra sütött a nap, az AGORA felhőtlen kikapcsolódást ígérő, hagyományos játszóháza ezúttal is sokakat vonzott. Minden adott volt ahhoz, hogy egy jó hangulatú délelőttöt töltsön együtt az egész család. Hazafelé menet sok gyerekkel lehetett találkozni, akik hurkapálcán lógó szivárványhalat lobogtattak, filc-egérkével ijesztgették egymást vagy épp a Bogyó és Babóca főcímdalát dúdolták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!