Szombathely

2014.11.29. 09:33

Szigorúan ellenőrzött vonatok az asztalokon: jön az évi rendes modellkiállítás

Szombathely - Az MMIK-ból a Savaria Plazába költözik az évi rendes vasútmodell-kiállítás: december 4-étől 7-éig mindenki valóra válthatja be nem teljesült gyerekkori álmait.

Ölbei Lívia

A Szombathelyi Vasútmodellező és Vasútbarát Egyesület december 4-étől 7-éig ismét sok izgalmat kínál a modellezés szerelmeseinek. Aki még nem sorolható ebbe a kategóriába, a kiállítás láttán nagy eséllyel beleszeret ezekbe a precíz, kicsi szerelvényekbe. Látványos, digitális technikával működtetett terepasztalok jelzik, hogy a modellezés fejlődési lehetőségei is határtalanok.

Profi modellezők: Pungor Tamás és Nacsa Zoltán. Fotó: Vasútmodellező egyesület

December 4-5-én 13 órától 18 óráig, december 6-án 10-től 19 óráig (12.30-tól félórás szünettel), december 7-én 10-től 17 óráig (szintén kis szünettel) tart nyitva a modellkiállítás. Bevezetésképpen esetleg nézzük meg a Villanyvonat című 1985-ös magyar tévéfilmet, amelyben Rudolf Péter játssza Öcsit, aki hiába vágyott kitartóan villanyvonatra, gyerekkorában sose kapta meg. Vagy a cseh klasszikust, a Szigorúan ellenőrzött vonatokat. Igaz, pecsételésre a modelltárlaton nem számíthatunk.

És még egy profi: Bedőcs Tamás. Fotó: Vasútmodellező egyesület

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!