Szombathely

2014.12.01. 11:22

Ruhák, plüssállatok Kárpátaljára - Óvodásoknak gyűjtenek a premontrei gimnáziumban

Szombathely - A premontrei gimnáziumban ajándékokat gyűjtenek diákok és tanárok a kárpátaljai Visk óvodásainak.

Némethy Mária

 

Véghné Busics Hilda mutatja az első adományokat (Fotók: Unger Tamás)

-  Ma kezdtük el  a cipősdoboz-akciónkat, ugyanis azokban gyűjtjük a szép és hasznos ajándékokat 3-6 éveseknek - hallom Véghné Busics Hilda igazgatótól, aki az első három dobozt meg is mutatja. December 10-éig tart a gimnázium diáksága és tanárai körében az adománygyűjtés. Az igazgató elmondja: most nem élelmiszert akarnak a településre eljuttatni, hanem kifejezetten az óvodásokra gondoltak, nekik akarnak örömteli karácsonyt szerezni.

 

- Azt tudjuk az ott élőkről, hogy nagyon szegények. Ezért szeretnénk, ha karácsonyra tőlünk a kisgyerekek örömet okozó, ugyanakkor hasznos ajándékokat kapnának. Ruhaféléket, de mellé plüssjátékokat, más játékokat, mesekönyveket  is el akarunk juttatni nekik, ezeket gyűjtjük. A dobozokat szépen becsomagoljuk majd, és mindegyikre teszünk egy kis cédulát: 5 éves kislánynak vagy éppen 3 éves kisfiúnak küldjük.  Az összegyűjtött ajándékokat a kárpátaljai Visk magyar óvodájának viszi el majd Fazekas Márton, a csornai premontrei közösség kormányzó perjele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!