Szombathely

2015.02.25. 16:15

Élő közvetítéssel jelentkeztünk az Egészségügyi Szakmai Bizottság üléséről

Délelőtt az Oktatási és Szociális Bizottság ülésén jártunk, most pedig az Egészségügyi Szakmai Bizottság üléséről közvetítettünk élőben.

Cseszkó Tamás

 

Fotók: Cseszkó Tamás

17:02 Átszervezések miatti búcsú

Két hivatali osztályvezető búcsúzik a bizottságtól, akik más munkakörben folytatják tevékenységüket, Füzi Judit a jogi osztályon dolgozik mostantól, Heckenast Gusztáv aljegyzői referensként szolgálja a közt. Megtudjuk azt is, hogy Mester Ágneshez tartozik majd az egészségügy, a kultúra és a szociális ügyek is.

17:07 Itt is költségvetés

Egészségügyre többet költ a város, de ez azért van így, mert több lett a kötelező feladat. Stéger Gábor, a közgazdasági osztály vezetője ismerteti egy korábbi bizottság javaslatát, miszerint a drogellenes stratégiára szánt 400.000 forintos forrást egészítsék ki 2 millió forintra. A bizottság támogatja a javaslatot, sőt a költségvetési rendeletet is. A jobbikos delegáltak utóbbinál tartózkodtak.

17:12 A hivatali átszervezésekről

Babitsné Tőke Erzsébet, a Jogi Osztály vezetője elmondja, hogy a létrejövő új szervezeti egységekhez új szervezeti feladatokat rendeltek. Csökken a hivatal létszáma is 21 fővel, ténylegesen azonban nem 21 ember elbocsájtását jelenti, 13 státuszt zárolnak, többen nyugdíjba mennek, és lesznek, akiknek új feladatot találnak.

17:22 Az Egészségügyi Alapellátó kulturális alapellátó is lesz

A harmadik napirendi pontban Bencsics Enikő osztályvezető elmondja, hogy a száz főt nem foglalkoztató intézményeket gazdasági felügyelet alá kell vonni. Pl.: Agora Savaria, Savaria Szimfonikus Zenekar, Közterület Felügyelet, Mesebolt Bábszínház, Berzsenyi Dániel Megyei Könyvtár. Az Egészségügyi Alapellátó Intézet fogja ezeket a feladatokat ellátni április 1-től, új nevet is kap. Vígné Horváth Ilona az alapellátó vezetője elmondta, megmarad az önálló gazdálkodása a kulturális intézményeknek is, de csak arra tudnak kötelezettséget vállalni, aminek a fedezete a költségvetésükben biztosított. -Nem csorbul a kulturális intézmények azon tevékenysége, amit eddig végeznek, csak a könyvelési feladatok fognak hozzánk tartozni -hangzott el

17:32 Elfogadták a Civil Cselekvési Tervet is

A harmadik, egyben utolsó napirendi pont a Civil Cselekvési Tervet taglalja. Bencsics Enikő elmondja, a Civil Cselekvési Tervet minden évben beterjesztik a közgyűlés elé, most a tavalyi év beszámolója került a bizottság elé. -Jól működő, bejáratott program -mondta dr. Kecskés László, a bizottság elnöke, kiemelve, hogy Takátsné Tenki Mária korábbi civil tanácsnok hívta életre a kezdeményezést.

17:35 Kicsivel több, mint fél óra alatt vége

Harmincöt perc alatt ért véget a szakmai bizottság ülése. Köszönjük a figyelmet, holnap a közgyűléssel jövünk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!