Szombathely

2015.03.23. 18:57

Fejlesztés a Bádonfa utcában: 19 munkahely létesül

Szombathely – A tervek szerint a nyár végére elkészül az a foglalkoztatóépület, amely nem csak autizmussal élőknek ad munkát.

Szendi Péter

A mintegy 80 millió forintos infrastrukturális fejlesztés, a foglalkoztatás beindítása hozzájárul a Szombathelyen és vonzáskörzetében autizmus spektrumzavarral élő, illetve más okból megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztathatóságának növekedéséhez, segítve társadalmi és munkaerő-piaci integrációjukat, a társadalmi életben való aktív részvételüket. „A 2330 négyzetméteres telken 241 négyzetméteres foglalkoztatóépület készül: 4 műhellyel, raktárakkal, közösségi terekkel. Kiépített parkoló, gyógynövénykert, fóliasátor is létesül a területen. A műhelyek felszereltsége messzemenőleg igazodik a célcsoport képességeihez, speciális foglalkoztatási igényeihez és megfelel a fokozott munkavédelmi előírásoknak teljes körű akadálymentesítéssel", mondja Nádorné Vörös Ibolya az Esőemberke Alapítvány képviseletében.

Megkezdődött az építkezés a Bádonfa utcában. Az előtérben Jene Judit, az intézmény vezetője. Fotó: Szendi Péter

A tervezett tevékenységek: kertészeti munkák és növényfeldolgozás, parkgondozás, tápoldat csomagolása, autizmus specifikus vizuális segédeszközök készítése, értékesítése és irodai munkák, takarítás. Az itt előállítandó termékek: levendula-illatzacskó, szárított citromfű, menta, muskotályos zsálya, csomagolt élőalgás tápoldat, autizmus-specifikus napirendi kártyák, folyamatábrák, hívóképek, „PECS"-kártyák. A fejlesztéssel az új telephelyen 19 munkahely létesül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!