Szombathely

2015.04.08. 17:48

Százmillió forintból bővült a Mesevár óvoda

Szombathely – Átadták a megújult Mesevár Óvodát. Beépítették a tetőteret, öltözőket, közösségi helyiséget, mosdókat, irodát alakítottak ki.

Az intézmény az Integrált Városfejlesztési Stratégia harmadik ütemében, csaknem százmillió forintból szépült meg. A Mesevár Óvoda 1952-ben kezdte meg működését, két csoporttal. Az évek során ötcsoportosra bővült, közülük az egyik horvát-magyar vegyes csoport. Jelenleg 130 gyermek jár ide. Az épület szűkössé vált, és mivel az udvar területét nem akarták csökkenteni, felfelé terjeszkedtek: beépítették a padlásteret. Öltözőket, mosdókat, vezetői irodát, közösségi szobát, nevelői helyiséget alakítottak ki. A földszinten felcsiszolták a csoportszobák parkettáit, létrehoztak egy új mosdót, lecserélték a tálalókonyha berendezését. Energiatakarékos kazánokat és fűtőtesteket szereltek be, nyílás-zárókat cseréltek. Festettek, és felújították a burkolatokat.

A horvát-magyar vegyes csoportba járó gyermekek műsorral köszönték meg a felnőttek munkáját. Fotó: Médiaközpont

A megnyitón dr. Puskás Tivadar polgármester elevenítette fel a több mint százéves villaépület történetét. Illés Károly alpolgármester emlékeztetett: a Mesevár Óvoda az első olyan eleme az Új városliget építése Szombathelyen című projektnek, ami elkészülhetett. Évtizedes álom vált valóra – mondta Ávár Lászlóné óvodavezető, aki köszönetet mondott a megszépült óvodáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!