Szombathely

2015.04.02. 09:57

Új buszmegálló épül a 11-es Huszár úton

Áthelyezik a buszmegállót a 11-es Huszár úton, az érintett szakaszon buszöböl és új járda is épül. A beruházás mintegy 10 millió forintból valósul meg.

Budai Dávid

Utánajártunk, hogy pontosan milyen munkálatok zajlanak hetek óta a 11-es Huszár úton. Angyal László, a szombathelyi polgármesteri hivatal kommunikációs vezetője kérdésünkre elmondta: aki mostanában a 11-es Huszár úton jár, láthatja, hogy megkezdődött a buszmegálló áthelyezése. A 178. számú ház előtt az autóbusz-megállóhelyhez nem volt kiépítve a buszöböl. Az utasok eddig egy kapubehajtó előtt tudtak csak le-és felszállni az autóbuszra, ráadásul a megállóhelyen a csuklós autóbuszok sem fértek el: a leghátsó ajtó már egy sövény elé került, ez is sok gondot okozott az utasoknak a leszállásnál.

Fotók: Szendi Péter

Az érintett szakaszon - a Stromfeld Aurél utca és az Élmunkás utca között – a járda régi betonlappal fedett, több helyen töredezett volt, és a buszmegálló környékén a csapadékvíz elvezetése sem volt megoldva. Az új buszmegálló és vele a buszöböl a jelenlegitől mintegy száz méterrel távolabb lesz majd. Az új, tizennyolc méter hosszú peronhoz kiemelt szegély is épül az utasok könnyebb fel-és leszállása érdekében. A beruházás során a buszmegálló környékén a csapadékviz-elvezetést is megoldják. A projekt mintegy tízmillió forintból valósul meg, a kivitelező a Meliorációs és Rekultivációs Kft., a munkálatok befejezési határideje pedig május 31.

Illés Károly, a körzet önkormányzati képviselője elmondta: örül annak, hogy ezt a régóta húzódó problémát végre sikerült megoldani.

- Hamarosan elkészül az új buszmegálló, biztonságos és kényelmes lesz a le- és a felszállás. Az építkezés ideje alatti kellemetlenségek miatt kérem az autósok és a gyalogosok, valamint és az építkezéssel érintett szakaszon lakók türelmét és megértését. - tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!