Szombathely

2015.05.18. 15:15

Együttműködési megállapodást írtak alá a városházán a Szent Márton emlékévre való készülődés jegyében

Szombathely – Az együttműködés célja a szombathelyi diákok felkészítése a jubileum méltó megünneplésére.

Szent Márton születésének 1700. évfordulójára tekintettel a Szent Márton Programiroda kezdeményezésére Szombathely Önkormányzata és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szombathelyi Tankerülete együttműködési megállapodást kötött annak érdekében, hogy a szombathelyi általános- és középiskolás diákokat felkészítse a közelgő emlékévre. Puskás Tivadar polgármester kiemelte, hogy azért fontos, hogy mindenki ismerje meg Szent Márton történetét és szellemiségét, mert ez a záloga annak, hogy Szombathely olyan város lesz, ami tiszteli ezt az örökségét.

Fodor István, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szombathelyi Tankerületének tankerületi igazgatója elmondta, hogy az általuk fenntartott szombathelyi intézmények ebben az együttműködési megállapodásban azt vállalták, hogy a várossal közösen olyan programokat, tananyagokat, rendezvényeket, illetve vetélkedőt szerveznek, amely hozzájárul ahhoz, hogy a Szent Mártonnal kapcsolatos ismeretek szélesebb körben is elterjedjenek.

Szommer Ildikó, a Szent Márton Programiroda irodavezetője elmondta, hogy ennek az ismeretátadásnak konkrét példája a Szent Márton Akadémia előadássorozata, mely szeptembertől folytatódni fog, de a tervek közt szerepel egy középiskolásoknak szóló színdarab is, melyet a színház szeptemberben szeretne bemutatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!