Szombathely

2015.05.11. 09:12

Hip-hop: A szombathelyi Westside TSE junior-csapata kijutott a San Diego-i világbajnokságra

Szombathely - A nagy múltú szombathelyi Westside Táncsport Egyesület Hyperbeat-csapata a második helyen végzett a magyar bajnokság junior kategóriájában, ami azt jelenti, hogy belépőt nyertek a San Diegóban megrendezendő hip-hop világbajnokságra.

Ölbei Lívia

A Westside TSE 1997 óta foglalkozik tánctanítással, 2002-től ezen a néven, mondja Vincze Csaba, az egyesület  vezetője, aki annak idején a szombathelyi Gyermekek Házában kezdte meg az ismerkedést a tánccal, aztán a jazz és a hip-hop felé fordult. Sikerrel felvételizett a müncheni Iwanson Dance Company-hoz, aztán a soproni Jazz Dance Academy Tánc Egyesület koreográfusaként dolgozott, és ebben a minőségében számos belföldi és külföldi sikert könyvelhetett el. Saját szombathelyi tánccsoportját 1997-ben alapította meg, ebből nőtt ki a Westside TSE, amelynek legújabb sikere világra szóló.

A Hyperbeat-csapat a magyar bajnokságon kategóriájában a második helyen végzett – utazhat a világbajnokságra. Fotó: Westside TSE

A Hyperbeat-csapat hat fiatal táncosa ott lehet San Diegóban a hip-hop világbajnokságon. Addig is: június 20-án  a hagyományos szombathelyi Westside-gálán találkozhat velük a közönség.

És akinek szüksége volna egy kis továbbképzésre: A hiphop szülőhazája az Egyesült Államok, Bronx. A hiphop zenei műfaj és életstílus, de a leginkább sokszínű szubkultúra: zenében, öltözködésben, szlengben. Zenei stílusa az „emszízés" (lüktető szövegelés), saját tánckultúrája a break (hiphop), képzőművészeti műfaja a graffiti (nem keverendő a lemosnivaló falfirkával, sportban a kosárlabda és a streetball köthető hozzá.

A hiphop egyenlő határozottság, magabiztosság és némi „bolondozás". A Westside TSE táncosai mindezt jól tudják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!