Szombathely

2015.06.28. 13:54

Szűrtek, vizsgáltak

Szombathely – Szűrőprogramokkal, tanácsadással várták az érdeklődőket szombaton a moziban. A XX. Szombathelyi Egészségnapok rendezvényére ezúttal is sokan érkeztek.

– Ennek a napnak az a legfőbb üzenete, hogy az egészséget nem lehet pénzért megvenni, aki részt vett az ingyenes szűréseken, egészségtudatosan gondolkodott – fogalmazott dr. Kecskés László, az önkormányzat egészségügyi szakmai bizottságának elnöke. Látás-, hallásvizsgálatra, vérnyomás-, vércukor- és koleszterinmérésre, állapotfelmérésre, ultrahangos csontsűrűség-meghatározásra, hepatitis C-kockázatszűrésre és speciális prosztataantigén-szűrésre is jelentkezhettek a résztvevők. A védőnők és a kórház orvosai szabadidejükben vállalták a szűréseket – tájékoztatott Gyarmati Norbert szervező, aki azt is hozzátette: azért is népszerű a program, mert beutaló nélkül számos fontos vizsgálaton eshetnek át az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!