Szombathely

2015.10.21. 13:59

A jövő héten visszafoglalhatják az autósok a Rohonci utat

Hamarosan levonulnak a munkások a Rohonci útról. Szerdán délelőtt dr. Puskás Tivadar is megnézte, hogy haladnak a csatorna-rekonstrukciós munkálatok.

Vadas Krisztina

Szeptember 4-én kezdődött a Vasivíz Zrt. ivóvíz- és szennyvízcsatorna-felújítási munkálatainak harmadik üteme.

- Június elején a Magyar utcában kezdődött a csatorna-rekonstrukció, azóta ott már zavartalan a forgalom, de hamarosan a Rohonci utcát is visszafoglalhatják az autósok. A beruházással egyébként 36 település ellátását teszik biztonságosabbá, hiszen több település szennyvize is az érintett szakaszon érkezik Szombathelyre – mondta dr. Puskás Tivadar polgármester a bejáráson.

A Rohonci út alatt húzódó gerincvezeték cseréje már nagyon időszerű volt, mert a szennyvízben, a hosszú utazási idő alatt különböző gőzök és gázok keletkeznek, amik a beton- és cementalapú csöveket károsítják.  Ezeket mintegy 280 méter hosszan cserélték ki korszerű, poliészter csövekre.

dr. Kohuth Viktor és dr. Puskás Tivadar  a munkálatok helyszínén

Mindenki számára – de leginkább az autósok számára – jó hír, hogy határidő előtt, már október 28-án átadják a felújított vezetéket. A 220 millió forintból elvégzett rekonstrukció várhatóan hosszú évekig szolgálja majd biztonságosan az ivó- és szennyvízellátást.

- Az idő is kedvezett, és a kivitelezők is gyorsan és jól végezték a munkájukat. Büszkék vagyunk arra, hogy a munkát határidő előtt be tudjuk fejezni – mondta dr. Kohuth Viktor, a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!