Szombathely

2015.10.06. 15:17

Illegális bevándorlás: kötelességünk megvédeni a határainkat

Az illegális bevándorlásról beszélt dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője és dr. Puskás Tivadar, a város polgármestere.

Cseszkó Tamás

– A bevándorlók nemcsak dörömbölnek, de ránk is törik az ajtót – jelentette ki Hende Csaba, hozzátéve, hogy ráadásul Európa tárva-nyitva hagyta az ajtókat, sőt még meghívókat is küldözgetett a bevándorlóknak. A sajtótájékoztatón elhangzott, ma Magyarországon kétféle politikai irányzat létezik, az, amely meg akarja védeni a hazánkat, az embereket és a nemzeti kultúrát, és vannak olyanok, akik valamely megfontolásból ez ellen dolgoznak. Szombathely országgyűlési képviselője kitért arra is, hogy  több mint egy millió magyar ember mondta el a véleményét a Nemzeti Konzultáció során a bevándorlással kapcsolatban.

– A magyar emberek döntöttek, az országot meg kell védeni – hangsúlyozta Hende Csaba, majd arról beszélt, hogy ezen konzultáción az is világossá vált, hogy az EU bevándorláspolitikája megbukott. – A brüsszeli  döntéshozók ugyanis menekültnek tekintik azokat is, akik valójában illegális bevándorlók. Nekünk magyaroknak kötelességünk megvédeni a határainkat, amely a schengeni egyezményben rögzítettek folytán ráadásul az Európai Unió határa is – hangoztatta a politikus. – Ami most történik, az lerohanás, márpedig akit lerohannak, az nem tud befogadni. Nem a bevándorlók tehát az ellenfeleink, hanem a felelőtlen politikusok. Hende Csaba kitért arra is, hogy a magyar baloldal bevándorlás párti, míg a Jobbik kétszínű politikát folytat, lélekben iszlámpárti, szólamokban bevándorlás ellenes.

Dr. Puskás Tivadar a sajtótájékoztatón kiemelte, úgy tűnik, ma Európában egyedül a visegrádi országok kezelik megfelelően az illegális migráció okozta helyzetet. A városvezető arról is tájékoztatást adott, hogy Vas megyében két ideiglenes gyűjtőpont működik, Szentgotthárdon és Körmenden, míg Szombathelyen ideiglenes fogvatartó pontot tartanak fent, ahol mintegy nyolcvan illegális határátlépőt helyeztek el. Dr. Puskás Tivadar szerint a bíróság és az ügyészség döntéshozói is gőzerővel teszik a dolgukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!