Szombathely

2015.11.05. 16:30

Mi leszel, ha nagy leszel? – Megnyílt a szombathelyi pályaválasztási és képzési kiállítás

Általános és középiskolásokat, valamint pályakorrekció előtt álló felnőtteket várnak a szervezők a 18. pályaválasztási és képzési kiállításra az Oladi iskolába. Több mint hétszáz négyzetméteren 38 intézmény mutatkozik be.

Hogyan működik a hibrid autó, miként készül egy portré, mi a finom mézeskalács titka – egyebek mellett ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak azok, akik ellátogatnak a pályaválasztási és képzési kiállításra. A lányok kipróbálhatják azt is, milyen fodrásznak, sminkesnek vagy varrónőnek lenni, a fiúk pedig megcsodálhatják a legújabb műszaki találmányokat. A tapasztalatok szerint a diákok többsége már konkrét tervekkel érkezik a vásárra, és a fiatalok az érdeklődési körüknek megfelelően választanak iskolát.

A hivatalos megnyitón Ágh Ernőné, a Vas Megyei Kormányhivatal főigazgatója arról beszélt, hogy a rendezvény valódi találkozási pont, hiszen a diákok személyesen tehetik fel kérdéseiket az intézmények képviselőinek. Hozzátette: nagy ajándék, ha valakinek a hobbija egyben a munkája is. Ezért is érdemes alaposan tájékozódni a lehetőségekről. Puskás Tivadar polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: a végső döntés előtt tanácsos figyelembe venni azt is, hogy az adott gazdasági, piaci helyzetben milyen munkaerőre van szükség.

A kétnapos kiállításra kitelepült a Foglalkozási Információs Tanácsadó is. A szakemberek kiscsoportos és egyéni foglalkozásokon segítenek azoknak, akik még nem döntötték el, mik lesznek, ha nagyok lesznek.

Az iskolai és üzemi nyílt napok mellett ez a rendezvény segíthet a diákoknak a megfelelő iskola kiválasztásában. A kiállítás pénteken délután öt óráig várja az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!