Szombathely

2016.02.24. 13:21

Gyógykúrák a Ság hegy lábánál? - Kínai befektetők lendítik fel a turizmust Vas megyében

Ünnepélyes keretek között írt alá együttműködési megállapodást Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke; Song Hao, a Nyugat-magyarországi Innovációs Centrum tulajdonosa; valamint Heinrich Máté, a centrum igazgatója. Az együttműködés a Nyugat-magyarországi Innovációs Centrum és a Vas Megyei Közgyűlés között jött létre.

Vadas Krisztina

Heinrich Máté a hivatalos aláírás előtt prezentációban mutatta be az együttműködés főbb elemeit. Kiemelte, hogy az együttműködés aláírása fontos eseménye Vas megye gazdaságának. A közös munka címe Gazdaság- és turizmusfejlesztés a nyugat-magyarországi Vulkán-régióban. Ez összefoglalja mindazt, amit a partnerek a közeljövőben el szeretnének érni, valamint arra is rámutat, hogy a beruházások fő helyszíne Celldömölk és környéke lesz. Heinrich Máté hozzátette, hogy a német és az osztrák befektetők már korábban felfedezték maguknak a Vas megyében rejlő lehetőségeket, hiszen megyénket sokan Nyugat-Európa kapujaként emlegetik. Nemrég azonban a kínai befektetők is felfedezték maguknak a térséget, ennek eredményeként jöhetett létre az innovációs centrum is.

A kínai befektetők és a Vas megyei közgyűlés együttes célja, hogy fellendítsék a turizmust. Ennek első lépéseként 72 négyzetméteres, kétszintes apartmanházakat építenek, ahol a vendégek akár több hetet is eltölthetnek. Ebben a komplexumban elérhetővé lesz a hagyományos kínai orvoslás, így akár egészségkúrákat is tarthatnak az érdeklődők.

Majthényi László kiemelte, hogy mindkét fél azon dolgozik, hogy a projekteket sikeresen véghezvigyék. Megköszönte a kínai befektetőknek, hogy felfedezték térségünket.

Az eseményen Kovács Vince, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is részt vett, ugyanis a kamara partnerként vesz részt a projektekben, akárcsak a Jufa Ungarn Kft.

Április 10-én egyébként egy 30 fős kínai befektetőkből álló csoport érkezik majd térségünkbe, hogy felmérjék a Vas megye nyújtotta lehetőségeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!