Szombathely

2016.08.26. 13:35

Millió kaland vár a Kalandvárban

A Savaria Történelmi Karnevál nem csak a felnőtteknek kínál programokat, a gyermekeknek mini élményparkot alakítottak ki a szervezők.

Vadas Krisztina

Nem túlzás azt állítani, hogy millió kaland várja a kicsiket a Gayer-parkban. Pénteken már délelőtt is sokan felfedezték maguknak, délutánra még nagyobbra duzzadt a gyermekáradat. Nincs min csodálkozni, hiszen hol máshol érezhetnék jobban magukat.

A parkban hagyományőrzők vezetik be az apróságokat a történelmi korokba, kipróbálhatják a régmúlt eszközeit. Igazi hős válhat abból, aki odamerészkedik a lángoló faházhoz - a tűzoltók nemcsak bemutatót tartanak, hanem a kicsik kipróbálhatják, milyen egy tömlővel oltani. A Gyöngyös-patakban "vadvízi" evezés, kenuzás teszi még színesebbé a programot. Emellett persze folyamatosan váltják egymást a fellépők is: ki gyermekdalokkal, ki bábszínházzal szórakoztatja a kicsi karneválozókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!