Szombathely

2016.08.09. 15:35

Öröm az árnyékban - Komfortosabb lett a gondozóház

Szombathely - Üresek voltak az ágyak tegnap ebéd előtt a Pozsonyi utcai gondozóház egyik szobájában, kint pihentek az idősek az udvarra néző hűvös, árnyékos helyen. Nem volt ez mindig így.

Szombathelyi Médiaközpont

A naptól védett terasz kialakítása nagy előrelépés az otthon lakóinak, körülményeik így jelentősen javulhatnak.

- Számukra az is fontos, hogy minél többet lehessenek szabad levegőn. Ez az árnyékoló, amit sikerült beszereznünk, rendkívül fontos, hiszen ki tudnak ülni, beszélgetni, a kollégák programokat tudnak itt szervezni - emelte ki a beruházás fontosságát Kulcsár Lászlóné, a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat vezetője. A napellenző mellett új székek szolgálják az idősek szabadtéri kényelmét, és öt tálalóasztal könnyíti meg az ágyhoz kötött betegek ellátását. Az átadáson dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere hangsúlyozta: a városvezetés alapvető feladata az idősekről való gondoskodás.

- Ahogy én törődöm az idősekkel, ugyanazt fogom majd én is visszakapni: ezt az elvet kell szem előtt tartanunk! Az idősekről való gondoskodás emberi kötelességünk - fogalmazott dr. Puskás Tivadar.

Dr. Puskás Tivadar polgármester is ellátogatott tegnap délelőtt a Pozsony utcai gondozóházba  Fotó: Médiaközpont

Az eszközök beszerzése Kántás Zoltán képviselői keretéből, mintegy 500 ezer forintból valósult meg. Az önkormányzati képviselő a közgyűlés többi tagjához hasonlóan immár megnövekedett képviselői keretből, hárommillió forintból gazdálkodhat. Ebből az összegből a körzet számos beruházását támogatja.

- A Nyitra Utcai Általános Iskola idén ünnepelte fennállásának 60. évfordulóját, erre az alkalomra kiadvány készült. Úgy gondoltam, fontos, hogy ezt a képviselői keretemből feltétlenül támogassam. Emellett, hasonlóan képviselőtársaimhoz, Szent II. János Pál pápa szobrának felállításához is hozzájárulok - tájékoztatott a képviselő, és hozzátette: erkölcsi kötelességének tartja, hogy a károsanyag-kibocsátás Falco-gyár közelében tervezett mérését is anyagi lehetőségeihez mérten támogassa majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!