Szombathely

2016.09.13. 19:25

Polgár Béla emlékére rendeznek kosárlabdatornát

Szombathely - Másodszor rendeznek kosárlabdatornát Polgár Béla emlékére. Vasárnap három női és három férficsapat játszik az egyetemi sportcsarnokban.

Horváth Erika

A 2010-ben, 74 évesen elhunyt Polgár Béla testnevelőként rengeteg diákkal szerettette meg a kosárlabdázást először az egykori Savaria Gimnáziumban, majd 1972-től 24 esztendőn át a Szombathelyi Tanárképző Főiskolán, illetve annak jogutódjaiban. A leendő testnevelők sporttörténetet, kosárlabdázást tanulhattak tőle, és hosszú ideig ő volt az egyetem női kosárcsapatának edzője is.

Másodszor emlékeznek a Nyugat-magyarországi Egyetemen vegyes kosárlabdatornával Polgár Bélára. Három női és három férficsapat vív körmérkőzést - a találkozók 4x8 percesek lesznek. A nőknél a házigazda SZoESE amatőr NB I-es együttese mellett az ugyanebben az osztályban újonc Ajka, valamint a tavaly is indult UBI Graz csapata szerepel. A férfiaknál az NB II-es SZoESE vendége a győri Széchenyi István Egyetem Kozma Tamás által vezetett csapata, valamint egy szlovén, maribori gárda lesz.

Az egyetemi sportcsarnokban rendezendő torna programja. Vasárnap, 9.00: SZoESE-Ajka (női). 10.50: SZoESE-Győr (férfi.). 12.40: Ajka-Graz (női). 14.30: Győr-Maribor (férfi). 16.20: Graz-SZoESE (női). 18.10: Maribor-SZoESE (férfi).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!