Szombathely

2016.09.05. 12:25

Rengeteg adomány érkezett a szombathelyi hajléktalanszállóra a jótékonyság világnapján

Többször kellett fordulni a nagy platós autóval, annyi ruhaadomány gyűlt össze a hajléktalanoknak. Az adományt a jótékonyság világnapján adták át.

Vadas Krisztina

Nagy volt a nyüzsgés a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. (FÉHE) Zanati úti telephelyén. A Vas Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház több vasi települési önkormányzattal együttműködve öt helyszínen gyűjtötte az adományokat.

- Szeptember 5-e a jótékonyság világnapja, az akcióval ehhez kapcsolódtunk – tudtuk meg Vass Istvántól, a Vas Megyei CSEÖH irodavezetőjétől. – Az volt a célunk, hogy az együttműködő partnerekkel összefogva olyan ruhaneműt, és mindennapi használati eszközöket gyűjtsünk, amelyekre szükségük lehet a rászoruló embereknek - tette hozzá.

- Nagyon hálásak vagyunk az adományokért – emelte ki dr. Horváthné Németh Klára, a FÉHE ügyvezetője. Hozzátette: reméli, hogy nemcsak ilyenkor jut eszükbe az embereknek a jótékonyság, hanem egész évben segítenek, amiben tudnak.

Nálunk az egész év szeptember 5-e

A Vas Népe szerkesztősége különös figyelmet fordít arra, hogy segítsen azoknak, akiknek szüksége van rá. Gondoljunk csak a már hagyománnyá vált karácsonyi jótékonysági akciókra, tavaly Völgyi Martinkának gyűjtöttünk, aki oxigénhiánnyal született. De nemcsak az emberekre, hanem a bajba jutott állatokra is gondolunk - idén gyűjtöttünk már a Fekete István Állatvédő Egyesület javára is. Nemrég pedig Andriskának segítettünk, hogy egy akkumulátoros lélegeztetővel kimehessen a szabadba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!