Szombathely

2016.10.12. 18:30

Kell a kikapcsolódás

Szombathely - Egészségügyi dolgozók pattantak hétvégén két kerékre, hogy együtt lazítsanak, kiszakadva egy kicsit a mindennapi taposómalomból.

Vadas Krisztina

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Vas Megyei Területi Szervezete a Szent Márton Emlékév keretében szervezett kerékpártúrát. A szervezetet az idén 1700 éves Szent Márton jócselekedete ihlette meg, melynek hatására szervezték meg a biciklis kikapcsolódást Segítés a hivatásunk címmel az egészségügyi dolgozók részére. Azért éppen a kerékpározásra esett a szervezők választása, mert minden egészségügyi dolgozó nagyon leterhelt, így az aktív kikapcsolódás mind fizikailag, mind szellemileg pozitívan hat rájuk, és ez mindennapos munkavégzésükre is kivetül. Ez a túra csak a kezdet volt, szeretnék, ha a jövőben több ilyen esemény létrejöhetne.

A kerékpározást kedvelő egészségügyi dolgozók Szombathelyről, a MÁV-rendelőtől indultak, és egészen Lukácsházáig tekertek Fotó: Cseh Gábor

A lelkes biciklisták Szombathelyről, a MÁV-rendelőtől indultak, és egészen a lukácsházi víztározóig tekertek, majd persze vissza. Ám indulás e-lőtt felmérték minden résztvevő általános egészségügyi állapotát (pulzus-, vérnyomás- és oxigénszaturáció-méréssel), a célállomás elérésekor pedig ismét ellenőrizték az értékeket - így segítik egymás egészségének megőrzését is a szakdolgozók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!