Szombathely

2017.03.08. 19:05

Donászy Magdára emlékeznek az óvodaások

Szombathely (VN) - A Donászy Magda Óvoda minden évben március első hetében, Donászy Magda születésének évfordulóján rendezvénysorozatot szervez a költőnő emlékére.

Vas Népe

Kedden az óvoda apraja-nagyja együtt ünnepelte az évfordulót, műsorral és virággal tisztelegtek a költőnő emléke előtt. Szerdán a város óvodásainak meghirdetett rajzverseny pályamunkáiból nyílt kiállítás, és jutalmazták a díjazottakat. Mint azt Balassáné Nagy Andrea óvodavezetőtől megtudtuk, az idén 12 óvodából csaknem száz rajz érkezett, amelyek olyan színvonalasak voltak, hogy a zsűri - Vörös Lívia és Horváth Andrea, a Váci Mihály Általános Iskola két pedagógusa - 22 jutalmat osztott ki a kis alkotóknak. A kiállított rajzokat a Donászy Magda Óvoda (Losonc utca 3.) tornaszobájában lehet megtekinteni március 15-éig.

Ferencsák Botond, Horváth Sarolta, Németh Rozina, Németh Csanád és Lichtmann Flóra A Mókus és a szarka című Donászy Magda-mesét adták elő a tegnapi kiállításmegnyitón  Fotó: Angyal Réka

Ma a város óvodapedagógusait várják vers- és mesemondó versenyre, amelyen az indulók az óvodások előtt adhatják elő a választott Donászy-műveket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!