Szombathely

2017.03.07. 18:20

Filmnapok megduplázva

Szombathely - A frankofón filmnapok és fesztivál már tart, a szlovén filmnapok programja szerdán kezdődik meg az Agora - Savaria moziban.

Ölbei Lívia

A szlovén filmnapokat dr. Boris Jesih szentgotthárdi főkonzul előadása vezeti be ma 18 órakor az Agora - Savaria moziban, Kétnyelvűség mint korunk egyik jó lehetősége címmel. Fél 7-től az Osztályellenség című filmet láthatja a közönség. Rok Bičeknek ez az első nagyjátékfilmje, amellyel elnyerte a Lux díjat. Az iskolai sztoriban feszült viszony keletkezik egy középiskola diákjai és újonnan érkezett némettanáruk között. Egy diák öngyilkosságot követ el, osztálytársai a tanárukat okolják. És a vetítéssel még mindig nem ér véget a nap: 20.30-tól baráti beszélgetésekkel összekötött kulináris élmények a Savaria moziban. A szlovén filmnapok rendezvénysorozata március 10-én ér véget, a filmeket szlovén nyelven, magyar felirattal láthatják az érdeklődők. A filmnapok szervezésében mások mellett részt vett a Szlovén Filmközpont és a szentgotthárdi főkonzulátus.

Mindeközben a francia filmek szerelmeseinek is kínál ínyencségeket a Savaria mozi. A frankofón filmnapok március 13-án a 150 milligramm című film vetítésével folytatódik, március 30-áig még összesen hét friss francia filmet láthat a közönség a Francia Intézet jóvoltából.

Mindkét esemény támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!