Szombathely

2017.03.05. 19:30

Kezdődnek a bölcsődefelújítások

Szombathely- Több száz millió forintból négy bölcsődei intézmény újulhat meg a közeljövőben egy nyertes pályázatnak köszönhetően.

Cseszkó Tamás

Tisztaság és rend fogadta tudósítónkat a Csodaország Bölcsődében pénteken dél-után. Dr. Hende Csabát, Szombathely országgyűlési képviselőjét és dr. Puskás Tivadar polgármestert kísértük el a helyszínre. A városvezetők jó hírekkel érkeztek Pósfainé Sebestyén Biankához, az intézmény vezetőjéhez, Szombathely ugyanis több száz millió forintnyi központi támogatást nyert bölcsődefel-újításra.

A két politikusnak személyes kötődéseik is vannak az intézményhez, hiszen gyermekeik ide jártak bölcsődébe. A nyílászárók azonban még az emlékeknél is idősebbek. Pósfainé Sebestény Bianka elárulta, negyvenéves fa ajtók és ablakok állítják napi kihívások elé a munkatársakat.

- A polgári kormány mindig is hangsúlyozta, hogy a családok támogatása a legfontosabb - mondta el lapunknak dr. Hende Csaba, aki egyúttal gratulált a helyi bölcsődékben zajló kiváló munkához.

Dr. Puskás Tivadar, Pósfainé Sebestény Bianka és dr. Hende Csaba a Csodaország Bölcsőde bejárásán Fotó: Hornyák Emőke

- Öröm számomra, hogy a városunkban működő intézmények ma már nemcsak gyermekmegőrzőként funkcionálnak, hanem komplex és színvonalas nevelői munka zajlik bennük - tette hozzá a képviselő. Hende Csaba arról is beszélt, hogy a mostani nyertes pályázatoknak köszönhetően régi lemaradását hozhatja be a város, ugyanis számos bölcsődére ráfér már a felújítás.

A Csodaország Bölcsődében kicserélik a nyílászárókat, szigetelik a tetőt, felújítják a főzőkonyhát, a csoportszobákat, az öltözőket és a fürdőket, valamint hőszigetelik a homlokzatot. A munkálatok 92 és fél millió forintba kerülnek.

A Százszorszép Bölcsődében fűtéskorszerűsítés, tetőszigetelés, a gyermekcsoportok, a fürdők, az öltözők és a folyosó burkolatainak felújítása, a folyosót érintő nyílás-zárók cseréje, továbbá homlokzati hőszigetelés várható mintegy 93 millió forintból.

A Bokréta Bölcsődében megvalósul a csatorna cseréje, felújítása, a tetőszigetelés, a komplex akadálymentesítés, valamint a homlokzati hőszigetelés - erre nagyjából 59 milliót szánnak.

A nyári lezárás idén egy héttel hosszabb, öthetes lesz. A júniusban kezdődő munkálatok várhatóan még az idén befejeződnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!