Szombathely

2017.06.14. 19:20

Kivitelezésre váró tervek

SZOMBATHELY Zárulnak a szerződéskötések, folyik az előlegek lehívása, akik még nem szerződtek az államkincstárral, ezt június végéig tehetik meg - sorolta az aktualitásokat a TOP-okkal kapcsolatban Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke.

Bakos Ágnes

A Vas Megyei Államigazgatási Kollégium ülésén volt téma, hogy hogy is állnak a Vas megyei fejlesztések, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program nyertesei. A megyei közgyűlés elnöke szerint az a cél, hogy az év végéig kétharmados készültségi állapotban legyenek a beruházások. Több nehezítő tényezőt is sorolt az elnök. Például a szakemberhiányt és azt, hogy a tervek, költségszámítások két éve készültek, azóta pedig jelentősen drágultak az építőanyagok.

Majthényi László  Fotó: Cseszkó Tamás

Erről Illés Károly, Szombathely alpolgármestere is beszélt. Konkrét példát mondott: az aszfalt negyven százalékkal drágult és gyakorlatilag nem lehet beszerezni. A megyei közgyűlés elnöke szerint még 2-3 milliárd forintot szét lehetett volna osztani a pályázók között, elsősorban a szociális és a közszféra fejlesztésére. Felidézte: Vas megyében a TOP programokban 36,67 milliárd forintból valósulnak meg fejlesztések. Kiemelte, hogy a legnépszerűbb az óvoda- és bölcsődefelújítási kiírás volt Vasban, abban a fejezetben 1,85 milliárd forint jutott 35 pályázónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!