Szombathely

2014.06.11. 10:35

Szombathelyi fűnyírás a melegben is

Folyamatosan nyírják a füvet a város területén, a nagy meleg azonban hátráltatja némileg a munkát. A munkásokat megviseli a meleg, a gépek pedig hamarabb meghibásodnak.

Bajdó Bettina

Kiss Dávid, a Szombathelyi Parkfenntartási és Temetkezési Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, májusban és júniusban jelentős a fűfélék növekedése, erre pedig megpróbálnak a leggyorsabban reagálni. Gőzerővel folyik a munka, szinte megállás nélkül dolgoznak. Nemcsak füvet nyírnak, hanem sövényt vágnak, öntöznek, s gyomtalanítanak is.

Fűnyírás a paragvári úton (Fotó: Horváth Csaba)

Mindezt nehezíti most a nagy meleg, ilyenkor oda kell figyelniük a hőség idején előírt szabályok betartására. A nagy melegben viszont hamarabb tönkremennek a gépek is. Hozzátette: a fűnyírás szempontjából nincs két egyforma település. Szombathelyen vannak összefüggő nagy területek, ezeken könnyű lenyírni a füvet, s van sok olyan kisebb terület (lakótelepi részek, kerékpárutak, vendégjárdák), melyhez nehezebb hozzáférni. Ezeken a helyeken damilos fűkaszával, kézi erővel, s kisebb gépekkel tudják csak nyírni a füvet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!