Szombathely

2013.04.11. 15:51

Ifjú katasztrófavédők versengtek

Négy közép- és hét általános iskolai csapat versengett csütörtökön a szombathelyi katasztrófavédelmi kirendeltség által szervezett ifjúsági versenyen. Öt csapat jutott tovább.

Nagy Ildikó

Mi kerül a túlélőcsomagba? Hogyan kell homokzsákokból ideiglenes védművet építeni? Milyen felszerelések találhatók egy gépjárműfecskendőn? Ilyen és ezekhez hasonló feladatokkal kellett megbirkózniuk csütörtökön a szombathelyi katasztrófavédelmi kirendeltség ifjúsági versenyén részt vevő csapatoknak.

Mint azt Pintér Éva tűzoltó hadnagytól, a szombathelyi katasztrófavédelmi kirendeltség polgári védelmi felügyelőjétől megtudtuk, a megmérettetésre négy közép- és hét általános iskolai csapat jelentkezett. A megyei fordulóra három általános iskolai és két középiskolai csapat jutott tovább.

A pontszámok összesítése után kiderült, hogy az első helyen végzett sorkifaludi Gárdonyi Géza Általános Iskola, a második szentpéterfai Horvát-Magyar Kéttannyelvű Általános Iskola, valamint a harmadik helyen végzett Bersek József Többcélú KIKI kőszegszerdahelyi tagiskolájának csapata vehet részt a megyei fordulón.

A középiskolások közül a kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium tanulói lettek az elsők, megelőzve a Nagy Lajos Gimnázium csapatát. A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság jóvoltából a sorkifaludi általános iskolások egy napra a Kis-Balatonhoz is elutazhatnak. A megyei fordulót a jövő héten rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!