kosárlabda-FIBA Europe Cup

2017.10.24. 21:29

A Szolnokot fogadja a Falco KCA Szolnokot fogadja a Falco KC

Magyar rangadót rendeznek a kosárlabda-FIBA Europe Cup 2. fordulójában: szerdán 18.30-kor a Falco-Vucano Energia KC Szombathely a Szolnokot fogadja (Digi Sport1).

Tóth Gábor

Ivan Zigeranovicra nagy csata vár palánk alatt Fotó: Szendi Péter

 

Ivan Zigeranovicra nagy csata vár palánk alatt
Fotó: Szendi Péter

Kétségtelen, hogy a Szolnok jó formában van. Menetel a magyar bajnokságban, elverte a Pécset, a Sopront, a Szegedet és a Paksot. A FIBA Europe Cup főtábláján pedig a macedón Karposz Szokoli elleni magabiztos hazai diadallal mutatkozott be (94-73). A Falco viszont sikertelen napokat tudhat maga mögött: a nemzetközi porondon hosz-szabbítás után, két ponttal maradt alul az orosz Nyizsnyij Novgorod vendégeként (92-94), majd a hétvégén elbukta a megyei rangadót Körmenden (76-91).

- Tanulnunk kell a Körmenden elkövetett hibáinkból – jelezte Srecko Sekulovic, a Falco-Vucano Energia KC Szombathely vezetőedzője. – A szombati meccsen úgy 15 percig rendben volt a játékunk, aztán szétesett a védekezésünk – csak a támadójátékra építve nem lehet nyerni. Továbbá rengeteg lepattanót engedélyeztünk ellenfelünknek. A Szolnok talán a magyar bajnokság legerősebb csapata, az aranyérem legfőbb várományosa. Minőségi, ráadásul bő kerettel rendelkezik. Minden posztra több hasonló kvalitású játékosa van. Sok ponterős kosarast vonultat fel, Vojvoda Dávid személyében például az egyik legjobb hazai kosarast, és palánk alatt is roppant erős. Igazán komoly erőfelémérő lesz számunkra ez a mérkőzés. Külön pikantériát ad a találkozónak, hogy nem bajnokin, hanem nemzetközi kupameccsen csapunk össze. De bárki is az ellenfél, számunkra hazai pályán csak a győzelem az elfogadható eredmény. Ráadásul ha életben akarjuk tartani a továbbjutási álmainkat, akkor nem hibázhatunk. Bízom benne, hogy a közönségünk támogatásával ki tudjuk harcolni a győzelmet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában