Torony

2015.08.23. 08:51

Esküvő is volt a Toronyi Kenyérünnepen

Vas megye egyik nevezetessége a toronyi kenyér, ami a helyi élelmiszerek közül elsőként került be a Vas Megyei Értéktárba.

Vadas Krisztina

Torony község vezetői ennek okán úgy döntöttek, hogy illően megünneplik ezt a jeles alkalmat, így megszervezték a Toronyi Kenyérünnepet.

– A toronyi falunapot hagyományosan minden évben augusztus 20-a körül szerveztük meg. Úgy éreztük, hogy a rendezvény már kinőtte magát, ezért az idén egy kicsit változtattunk rajta. A rendezvény alapjai ugyanazok maradtak, mint eddig – tudtuk meg Fazekas Gábortól, a kenyérünnep főszervezőjétől.

Délelőtt kispályás labdarúgó bajnokságot tartottak, amit a Hegyi FC csapata nyert, majd kezdetét vette a gulyásfőző verseny. Hét csapat ragadott fakanalat. A főzéshez az alapanyagokat az önkormányzat adta. Az ínycsiklandozó étkeket délután csaknem hatszázan fogyasztották el.

Míg a nagyobbak a rendezvénysátorban a kulturális programokon szórakoztak, addig a kicsiket ingyenes légvár, rodeóbika és lovaglás várta. Az izgalmakat fokozva egy kisrepülő szállt a falu fölé, amiből cukorkát szórtak a vendégeknek.

Sárközi Alexandra és Takács Ferenc esküvőjének időpontja épp egybeesett a kenyérünneppel. Az ifjú pár úgy döntött, hogy nem a hivatalban, hanem a rendezvénysátor színpadán mondja ki a boldogító igent, így boldogságukban a helyiek mind osztozhattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!