Vasi bulvár

2015.09.07. 14:19

Bennfentes extra - Vas megyei vadásznap

A Sárváron megtartott megyei vadásznapon jártunk.

Nagy Ildikó

Vargánya is került bele

ŐRSÉGI Vargánya is került a Pinkamenti Vadásztársaság vadpörköltjébe. A bográcsnál Barcsa László és Dóczi Gyula ügyeskedett.

Fővédnök zöldben

STÍLUS V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára, a vadásznap fővédnökeként stílusosan zöld nyakkendőt választott a rendezvényre.

Ők a legjobb hajtók

MŰVÉSZET Ők a legjobb hajtók! – súgta a fülembe egy vadász a vadászfestők kiállításán. Miletits Richard és Sándor Attila november végétől január elejéig a Tömörd környéki erdőben hajtják a vadat, egy-egy hétvégi napon akár háromszor is. A kiállításon sokáig elidőztek egy-egy festmény előtt.

Kislányok a vadászlesen

VIDÁM Vörös Róza Emese, Vörös Sára Diána és Vörös Panna Zselyke Bábolnáról érkeztek a vadásznapra. Nagyapjuk és édesapjuk is vadász, és ahogy elnézzük, a lányok is követik majd a családi hagyományt.

A vasi főkapitányt is kitüntették

DÍJ A Sárváron megrendezett Vas megyei vadásznapon – a hagyományokhoz híven – több elismerést is átadtak. A kitüntetettek között volt dr. Tiborcz János rendőr dandártábornok, aki Batthyány Lajos Emlékérmet vehetett át Pap Gyulától, az Országos Magyar Vadászkamara sportvadász alelnökétől. A megyei rendőrfőkapitány rendszeres résztvevője a vasi vadászrendezvényeknek.

Diána nyomában: csak csinosan

SZÉPEK A megyei vadásznapon fogadalmat tett ifjú vadászok között az idén is több fiatal hölgyet fedezhettünk fel. Egyikük volt Németh-Baumgartner Renáta, akit – társaival együtt – Gagyi István, a Vas megyei vadászkamara elnöke fogadott vadásszá.

Keverte, kavarta

NYERŐ Molnár László, az Aranypatak Vadásztársaság szakácsa a pörköltet kavarja. Az sem lett rossz, de a zsűrit a kakukkfüves, rozmaringos vaddisznósültjével vette le a lábáról.

A családban öröklődik a szenvedély

EGYÜTT Ebben a családban volt ok örömre: két vadász is elismerést vehetett át. A 80 esztendős, jánosházi id. Végh Rezső bácsi és veje, Komáromi Dezső is a kitüntetettek között volt. Rezső bácsi lánya, Komárominé Végh Beáta, illetve unokája, Komáromi Eszter is vadász.

Kapcsolódó cikkek:

Több mint trófea, több mint vadpörkölt - Sárváron ünnepeltek a vasi vadászok

Bennfentes - Vas megyei vadásznap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!