Vasi bulvár

2015.09.07. 14:04

Bennfentes - Vas megyei vadásznap

A Sárváron megtartott megyei vadásznapon jártunk.

Nagy Ildikó

Az elnöknek is ízlett

PÖRKÖLT A Sárváron megtartott megyei vadásznapon jártunk, ahol finomabbnál finomabb ételeket kóstolhattunk. Gagyi István nem csak a megyei vadászkamara és a vadgazdálkodók védegyletének, de a Répcementi Hunor Vadásztársaságnak is elnöke, így a társaság sátránál ő is megkóstolta a vaddisznópörköltet. A képen Vrobel László főszakáccsal látható, aki a vörösbort és a vargányát sem sajnálta a pörköltből. Igaza volt: hamar kiürült a kondér.

Kire ütött ez a lány?

ÜGYES Majthényi Lászlóról, a megyei közgyűlés elnökéről sokan tudják, hogy szokott vadászni. Ám nemcsak ő, hanem kislánya, Panna is hivatalos volt a vadásznapra, egy szarvasbikát megörökítő rajzával ugyanis harmadik helyezést ért el a kamara rajzpályázatán.

Irány a Farkaserdő!

KEZDET Hagyomány, hogy a megyei vadásznapon tesznek fogadalmat az ifjú vadászok. Köztük volt dr. Kondora Bálint, a megyei közgyűlés alelnöke is. Mint elmondta, anyai nagyapja vadászott, és most ő folytatja a családban egy kis időre megszakadt hagyományt. Nem kell messzire mennie a zsákmányért: hazai terepen, a vadban gazdag Sárvár környéki erdőkben is bizonyíthatja majd rátermettségét.

Akik hivatalból kóstoltak

ÍZEK Bodoricsné Dann Piroska, Nagy Zoltán, Pócza Csaba és Kenesei László hivatalból minden étket megkóstoltak, hiszen ők zsűrizték a vadásztársaságok sátrainál készülő finomságokat. Nem volt könnyű dolguk, de hősiesen helytálltak. A legtöbb csapat pörkölttel nevezett, de voltak, akik izgalmasan fűszerezett sültekkel kápráztatták el a zsűri tagjait – és persze a vadásznap látogatóit.

A gróf úr szenvedélyes vadász

KIÁLLÍTÁS Barátság: ez a szó is eszébe jut a vadászatról Alfons Mensdorff-Pouilly grófnak, aki Vas megyei, kemestaródfai birtokán is gyakran hódol szenvedélyének. Mi a trófeakiállításon kaptuk lencsevégre, amint Komáromi Dezsővel beszélgetett. Volt miről: a trófeák ugyanis Komáromi Dezső 35 éves vadászélményeiről meséltek.

Hajnali fél négykor teát főznek

MEGÉRTŐK Az a vadászfeleség, aki nem tartja tiszteletben férje szenvedélyét, nem sokáig lesz vadászfeleség, hallottuk a legilletékesebbektől, Bódi Katalintól, Geiger Jánosnétól, Gagyiné Gera Edittől, Varga Aladárnétól és Kontó Sándornétól. Ők azok, akik hajnali fél négykor zokszó nélkül felkelnek, és teát főznek a vadászatra induló férjeiknek, és jól időzített kérdéseikkel gondoskodnak arról, hogy ne maradjon otthon sem a távcső, sem a lőszer. A vasi vadászfeleségek közül sokan nem csak tiszteletben tartják férjeik hobbiját, de néha-néha el is kísérik őket egy-egy vadászatra. Azt mondják, kevés szebb dolog van annál, mint amikor közösen pillantanak meg egy szarvast a magaslesről. A hölgyek büszkék férjeik vadászsikereire. Varga Aladárné Egy vadászfeleség naplójából címmel könyvet is írt élményeiről.

Kapcsolódó cikkek:

Több mint trófea, több mint vadpörkölt - Sárváron ünnepeltek a vasi vadászok

Bennfentes extra - Vas megyei vadásznap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!