Vasi foci

2009.10.15. 17:26

Szentpéterfa: a rangadók kipipálva!

Szentpéterfa - Az elmúlt években rendre a középmezőnyben végzett a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság Szombathelyi-csoportjában szereplő Szentpéterfa. Az idén viszont remekül elkapta a bajnoki rajtot a gárda: 9 forduló után az élmezőny tagjaként, a tabella harmadik helyéről várja a pontvadászat folytatását.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Hat győzelem (Spari, Tanakajd, Nárai, Felsőcsatár, Kőszegfalva, Ják), két döntetlen (Gyöngyösfalu, Pornóapáti) és egy vereség (Püspökmolnári) a péterfaiak eddigi mérlege.

- Valóban nem kezdtük rosszul a bajnokságot, különösen annak örülünk, hogy a két rangadónkat, a Felsőcsatár elleni idegenbeli és a Ják elleni hazai meccsünket megnyertük - fogalmazott a Szentpéterfai SE csapatkapitánya, Leidli Géza. - Kis túlzással talán azt mondhatnám, hogy a péterfai szurkolóknak mindegy, hogy hol zárunk a tabellán, a lényeg, hogy ezt a két ellenfelet legyőzzük. A vezetőség egyébként az ötödik-hatodik helyet tűzte ki a csapat elé, amit reális célnak tartok. Persze én azért ennél jobb eredményben bízom. Az idén végre együtt maradt a csapat gerince - korábban több játékosunkat is elcsábított nálunk lényegesen jobb anyagi körülmények között működő klub -, jól sikerült az alapozás, rendszeresen van edzés, bejöttek az erősítések. Ráadásul a csapatot zömében idősebb, rutinosabb játékosok alkotják, akik azért képesek kiegyensúlyozott átlagteljesítményre. Az edzőnk, Bencsics Tibor, már régóta velünk dolgozik, pontosan tudja minden játékos erősségét, gyengéjét - ez is nagyban hozzájárul az idei jó teljesítményhez. Ám az azért engem is meglepett, hogy az idén végre tudjuk pótolni az eltiltás, sérülés miatt kieső kulcsjátékosainkat - sajnos van belőlük bőven. Teljes kerettel talán merészebb célokat is megfogalmazhatnánk...

- Szentpéterfán nincsen probléma a légiósok és a hazai játékosok között, remek a csapategység - folytatta Leidli Géza. - Magam is szombathelyi vagyok, mégis már két éve rám bízták a fiúk a csapatkapitányi karszallagot. Minden hazai meccs után együtt vacsorázunk, évente egyszer disznót vágunk, rengeteg közös pincebulit szervezünk, együtt születésnapozunk. Egy pohár bor mellett könyebb átbeszélni a problémákat, mint forró fejjel egymásnak esni közvetlenül a mérkőzés után. Továbbá sokan kispályán is egy csapatban futballozunk. De ami a lényeg: ha veszítünk, akkor sem keresünk bűnbakot, a legtöbször akkor is előkerül korelnökünk, Varga András gitárja. Jó ebben a csapatban játszani.

- A vezetőség is sokat dolgozik, egyre jobbak a körülmények Szentpéterfán, nekünk csak a futballal kell foglalkoznunk - vélekedik a csapatkapitány. - Van világítás, lassan mindenhová felkerül a labdafogó háló, tágas, szépen felújított öltözőnk van. És szerencsére a szereléssel sincs gond - legutóbb például, a Ják elleni meccsre, hála egy szponzorunknak, vadonatúj mezekben léphettünk pályára. Persze azt azért nem mondom, hogy minden tökéletes, hiszen javítani mindig, mindenen lehet. Például ha több helyi vállalkozó, szponzor állna a klub mellé, és több pénzből gazdálkodhatnánk, hosszú időre a csoport meghatározó csapatává válhatnánk. Sajnos a pályánk talaja is hagy némi kívánnivalót maga után.

- Mindenesetre korai még mérleget vonni, sok meccs hátra van az őszből. Jó lenne a harmadik-ötödik hely környékén telelni, aztán teljes kerettel, egy jó téli felkészülés után új lendülettel nekivágni a tavasznak. Nekünk egyébként tavasszal mindig jobban megy mint ősszel - zárta szavait Leidli Géza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!