Vasi foci

2009.10.08. 15:17

Vb-selejtezők - pontlevonással fenyegeti a szerbeket a FIFA

Belgrád - Pontlevonással fenyegette meg a szerbeket a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA), amennyiben a szombati és a jövő szerdai világbajnoki selejtezőkön ismét botrányt okoznak a szurkolók.

MTI

Az európai hetedik csoportot jelenleg vezető válogatott előbb a románokat, majd a litvánokat fogadja Belgrádban.

A FIFA-fenyegetésről a szerb szövetség számolt be csütörtökön a honlapján.
- A fegyelmi bizottság arról tájékoztatott bennünket, hogy az esetleges további rendbontások drasztikus következményekkel járnának. A pontlevonás sem elképzelhetetlen - áll a beszámolóban.
A FIFA előzményként három korábbi vb-selejtezőt említett, ezeket a szerb szurkolók botrányos viselkedésükkel is emlékezetessé tették.
 - Mindent elkövetünk a hasonló esetek elkerüléséért" - fogalmazott Zoran Lakovic, a szerb szövetség főtitkára, aki egyben arra kérte a drukkereket, hogy viselkedjenek normálisan.
 
Az esetleges pontlevonás érzékenyen érintené a vb-részvételről nem alaptalanul álmodozó szerbeket, akik két fordulóval a zárás előtt 19 ponttal állnak a csoportjuk élén a 15 pontos franciák és a 11 pontos osztrákok előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!