Vasi foci

2009.11.02. 18:19

Balogunyom-Püspökmolnári: még nincs vége a meccsnek?

A megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság Szombathely-csoportjának 12. fordulójában a Balogunyom a Püspökmolnárit fogadta. A mérkőzés 1:1-es eredményel zárult, de nem erről marad emlékezetes. Molnáriban ugyanis pályára lépett két olyan futballista, akit korábban a fegyelmi bizottság eltiltott. A Balogunyom óvásra készül.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A probléma tálalását kicsit messziről kell kezdeni.

A 10. játéknapon (október 18.) Püspökmolnári Lukácsházán vendégeskedett, és feszült hangulatú mérkőzésen kapott ki 3:2-re. A vendégektől Pusztai Péter játékvezető Kovács Gábort már a 9. percben kiállította, Horváth Zoltánnak és Horváth Bálintnak pedig a találkozó követően mutatta fel a piros lapot. A Fegyelmi Bizottság (FB) első ülésén (október 20.) még nem döntött a három futballista ügyében, a második tárgyaláson (október 27.) viszont megszületett az ítélet.

Az FB Kovács Gábort és Horváth Zoltánt november 10-éig (3 forduló), Horváth Bálintot pedig november 17-éig (4 forduló) tiltotta el a bajnoki labdarúgó-mérkőzésektől.

- Mindhárom labdarúgó a játékvezető megsértéséért kapott eltiltást, egyikük visszaeső, ezért ő hosszabb időt lesz kénytelen kihagyni - indokolta akkor a döntést Komláti István, az FB elnöke.

A Püspökmolnári a 12. játéknapon Balogunyomban vendégeskedett, a csapatban pedig pályára lépett az eltiltott Kovács Gábor és Horváth Zoltán.

- Mi a hétem megkaptuk a szövetségi közlönyt, abban az állt, hogy a molnári három játékosa nem léphet pályára ellenünk - fogalmazott felindultan Szaller Pál, a Balogunyom SE elnökségi tagja. - Nem hittünk a szemünknek, amikor elolvastuk a jegyzőkönyvet. Jeleztük a problémát a mérkőzés játékvezetőjének, Egyed Imrének, aki végül engedte játszani Kovács Gábort és Horváth Zoltánt. A szövetségi ellenőr, Török Sándor sem foglalt állást az ügyben. Hétfőn mindenfelé telefonálgattunk, míg végül kiderült, hogy a Molnári a héten - a keddi döntés után - villámgyorsan fellebbezett, az ügyüket pedig villámgyorsan megtárgyalták, és az eltiltott játékosok büntetését a fellebviteli bizottság mérsékelte. Felháborítónak tartjuk az eljárást. Az ilyen esetek megkérdőjelezik a bajnokság komolyságát. Eszerint mostantól minden klub fellebbezhet a neki nem tetsző döntés ellen? Vagy csak a Püspökmolnári? Egyszerűbb lenne, ha a szövetség illetékesei gyorsan kiosztanák az aranyérmet a Molnárinak... A lényeg az, hogy megóvjuk a mérkőzést, kíváncsian várjuk a labdarúgó szövetség döntését. Annyit még elmondanék, hogy sok telefonálgatás után elértünk néhány vezetőt a labdarúgó szövetségben, aki azt javasolták, hogy ne óvjunk, hiszen semmi esélyünk nincs...

- Nem titok, fellebbeztünk a három kiállított játékosunk ügyében - tudtuk meg Varga Lajostól, a Molnári egyik elnökségi tagjától. - A fellebbviteli bizottság Kovács Gábor és Horváth Gábor hátralévő két mérkőzésre szóló eltiltását (egy meccset ugyanis letöltöttek eltiltásukból) 2009 december 31-éig felfüggesztette - így játszhattak a mérkőzésen. A négy mérkőzést kapott Horváth Bálint kihagyta a mérkőzést, így már két találkozón nem játszott, a további két mérkőzésre szóló eltiltása viszont szintén december 31-éig fel lett függesztve. Tudok arról, hogy Balogunyom óvni készül. Óvjanak nyugodtan. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!