Vasi foci

2009.11.23. 12:42

Részeg sofőrt mentett a taplraesett partjelző

Remek lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot Lukács Zoltán vasárnap. A Szentpéterfa-Csepreg megyei II-es focimeccsről hazafelé tartó játékvezetői trió tagja ugyanis egy karambolban megsérült fiatalember segítségére sietett.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

- Szombathely felé tartottunk, amikor a szentpéterfai erdőnél arra lettünk figyelmesek, hogy több autó parkol az út szélén, egy jármű pedig egy fának csapódva, az árokban áll - elevenítette fel az eseményeket Lukács Zoltán, aki vasárnap délután a Szentpéterfa-Csepreg focimeccsen lengette a zászlót.

- Láttuk, hogy szükség van a segítségre, ezért mi is megálltunk. A balesetben az autót vezető sofőr átvágódott a hátsó ülésre, amikor odaértünk akkor is ott hevert. A csepregi futballisták voltak ott, ők hívták ki a mentőket. A sérült fiatalembert azonban nem merték megmozdítani. Ápolóként a szombathelyi kórház intenzív osztályán dolgozom, ezért van némi fogalmam arról, hogy ilyen esetekben mit kell tenni. Átvizsgáltam a srácot, megnéztem van-e valami súlyos sérülése, aztán óvatosan kiemeltük a roncsból. Lefektettük, megmértem a pulzusát. Aztán addig vele maradtunk, amíg nem érkezett ki a mentő. A lényeg az volt, hogy beszéljek a fiúhoz, nyugtatgassam, illetve ne engedjem izegni-mozogni. Szerencsére komolyabb sérülés nem érte - leglalábbis hozzánk, az intenzívre nem került.

- Igazán nagy tettekre tehét nem volt szükség a részemről. Szerencsére sokan voltunk, és igyekezett mindenki segíteni - zárta szavait szerényen Lukács Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!