Vasi foci

2009.12.10. 10:37

Két gólt vágott a Hali kapusa - vasi diadal a lenti teremtornán

A jelenlegi, és egykori Haladás-játékosokkal is felálló Loki-Bau együttese nyerte a 17 csapat részvételével Lentiben megrendezett nemzetközi labdarúgó-teremtornát.

Pum András

Tizenhét együttes részvételével Kerka Kupa néven két napon át tartó nemzetközi teremtornát rendeztek az elmúlt hétvégén Lentiben, melyen három vasi gárda is részt vett. A Loki-Bau, a bajánsenyei megyei II-es csapat mellett a Joó Vasi Duo Kft nevű nádasdi együttes is indult a viadalon. A csapatokat három négyes és egy ötös csoportba sorolták. Érdekesség, hogy az első nap után csupán egy gárda búcsúzott,a többi16 csapatot további négy négyes csoportba osztották.

A bajánsenyeiek a második napon nem jutottak tovább csoportjukból,  míg a nádasdiak a szlovén Stari Grad ellen a négy közé jutásért vívott párharcban, hetesekkel estek ki. A Loki-Bau a csoportküzdelmek után a legjobb négy közé kerülésért a Haladás-játékos Molnár Balázzsal felálló Centro elen 2:2-re végeztek, majd büntetőkkel 3:2-re győztek. 

A döntőbe jutásért a nagykanizsai Royal ellen mérkőztek Pockmeczék, és 1:0-ra győztek. A másik ágon a Stari Grad 2:1-re nyert a Százország elnevezésű együttes ellen.

A döntőben tehát a szlovén, futsal-játékosokkal felálló Stari Grad és a Loki Bau csapott össze. A szombathelyiek színvonalas derbin végül magabiztosan, 3:1-re győztek. Az első gólt a kapus Rózsa Dániel szerezte - a Haladás portásának ez volt a második találata a tornán. Ezt követően Hegyi, majd Szabó Levente is betalált, a gólokra csak egy szlovén válasz érkezett.

A torna legjobb kapusa  Loki Bau-s Rózsa Dániel, a gólkirály pedig az ex-Hali játékos, Németh Tamás lett.

A Kerka Kupa végeredménye: 1. Loki-Bau, 2. Stari Grad, 3. Royal és Százország.

A győztes csapat névsora: Rózsa Dániel, Subicz Gábor, Beke Gábor, Palkovics Péter, Szabó Levente, Pockmecz Norbert, Nagy Balázs, Manganelli Attila, Bodor Tibor, Hegyi László, Gaál Bálint.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!