Vasi foci

2009.12.14. 11:40

Perenyei futball: a fiataloké a jövő

Az anyagi okok miatt a megyei II-től visszalépett Alpok Holding-Perenye az ötödik helyen zárta a körzeti bajnokság ötödik idényét. A perenyeiek nem aggódnak, bíznak saját nevelésű fiataljaikban.

Pum András

Bár a 2008/2009-es szezont a 13., azaz bentmaradó helyen zárta a megyei II. osztályban az Alpok Holding-Perenye labdarúgócsapata, anyagi nehézségek miatt az idei bajnokságban egy osztállyal lejjebb, a megyei III. Nyugati-csoportjában indult. A tavalyi csapat nagy része szétszéledt, így a Szigetvári Benedek által irányított együttes a fiatalokra támaszkodva vágott neki a küzdelmeknek.

- Sajnos nyáron a keret zöme távozott, a játékosok döntő része magasabb osztályú, megyei I-es és megyei II-es gárdákhoz igazolt, de akadtak akik abbahagyták a focit - jelezte Guttmann József, a perenyei együttes szakosztályvezetője. - Az ifjúsági csapatra építve - egy-két rutinos játékossal megerősítve -  azonban elindultunk a megyei III.osztályban. Különösebb célt nem tűztünk a fiúk elé, elsősorban az a tervünk, hogy a jelenlegi csikócsapatot egy-két évig együtt tartsuk. Húsz-huszonkét év a gárda átlagéletkora, reméljük, hogy évről-évre egyre jobban beérnek a srácok.

- Ami az idei bajnokságot illeti: a várakozásnak megfelelően teljesített a csapat, egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet a srácok - folytatta Guttmann József. -  Ugyanakkor az ifjúsági bajnokságnál  keményebb a játék, ezt még mindenképpen szokniuk kell a fiataloknak. Más a stílus. A Vasasszonyfa elleni meccsünkre ugyanakkor kifejezetten büszkék lehetünk, hiszen a listavezető ellen úgy játszottunk gólnélküli döntetlent, hogy még tizenegyest is hibáztunk.Ha az bemegy... Két találkozónk viszont kevésbé sikerült, a nyitófordulóban Söptén 6:2-re kikaptunk: a hazaiak már az első félidőben lerendezték a meccset, 45 pec alatt négygólos hátrányt szedtünk össze. Fájó még a kőszegszerdahelyi 1:0-s vereségünk is, ahol előzetesen legalább egy pontot reméltünk. Nem tudom mi az oka, de a meccseink háromnegyed részén rendre az ellenfél szerzett vezetést, mi pedig rendre futottunk az eredmény után. Sajnos a nézőszámunk visszaesett, pedig a megyei II-ben nem csak odahaza buzdítottak bennünk a szurkolók, idegenbe is elkísérte a fiúkat egy 50-60 fős mag.

- Mint már említettem, elégedett vagyok a csapat őszi teljesítményével, ugyanakkor két fiatalt név szerint is kiemelnék: az egyaránt 18 esztendős Krizmanich Kornél és Czethoffer Balázs játéka különösen tetszett. Nagy valószínűséggel a mostani kerettel vesszük fel a harcot tavasszal is - bízunk a fiatalokban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!