Vasi foci

2010.01.07. 12:24

Pocsék rajt után indult el a körmendi futballcsapat szekere

A hetedik helyen zárta az őszi szezont a labdarúgó NB III-ban szereplő, újonc Körmend FC-Boldizsár Trans együttese. A Rába-partiaknak kellett egy kis idő, mire megszokták a harmadosztályt.

Pum András

Rosszul rajtolt a körmendi futballcsapat az idei szezonban: első három mérkőzését ugyanis elveszítette. Sokan ekkor egy kézlegyintéssel elintézték ifjabb Molnár Károly együttesét, mondván: megvan az egyik biztos kieső. A Rába-partiak azonban rácáfoltak az őket temetőkre, a következő fordulóban legyőzták a Lipótot, és egy csapásra megindult a kátyúba ragadt szekér.

- Játékosaim azt gondolták, hogy a megyei első osztályban nyújtott produkció elég lesz a bentmaradáshoz egy osztállyal feljebb is  fogalmazott Ifjabb Molnár Károly, a körmendiek mestere. - Hamar kiderült: ez bizony óriási tévedés. Elsősorban a játék tempójában hatalmas óriási különbség a két osztály között. Sajnos az első három forduló ráment erre a felismerésre, és bizony jónéhányan elkönyveltek minket fix kiesőnek. A játékosok és jómagam azonban másként gondoltuk. Nem az edzésmódszeren kellett változtatnom, hanem a srácok hitét igyekeztem visszaadni, igyekezte, beléjük sulykolni, hogy többre képesek.

- A fordulópont a negyedik fordulóban a Lipót elleni hazai meccsünk volt, 2:1-re legyőztük a bajnokesélyest, amitől átszakadt egy gát. A fiúk elhitték, hogy ha a maximumot nyújtják és az utolsó sípszóig hajtanak, akkor lehet keresnivalónk. Az utolsó négy fordulóban például két győzelem és két döntetlen a mérlegünk úgy, hogy gólt sem kaptunk. Az első három találkozót leszámítva elsősorban a csapatvédekezéssel voltam elégedett az ősszel, ez volt az alapja annak, hogy gyors és hatékony kontrákkal riogassuk ellenfeleinket. Két, igazán jól sikerült mérkőzést emelnék ki: egyik a már korábban említett Lipót elleni diadal, a másik pedig a soproni gólnélküli döntetlen, ahol három kapufát is rúgtunk. A mélypont egyértelműen a nyitófordulóbeli, hazai 4:0-s Lenti elleni vereség volt. Valamennyi játékosommal elégedett voltam, de Csenterics, Németh, Nagy I., Nagy II. és Bozóki különösen jó teljesítmény nyújtott. 

- Az anyagi háttér rendezett, de a juttatások terén még a dobogón sem vagyunk a többi vasi NB III-as alakulathoz képest. Van egy füves center-és edzőpályánk, emellett a kis méretű, villanyvilágítással felszerelt műfüvön is tudunk tréningezni és a konditermet is igénybe vehetjük. Nincs okunk tehát panaszra, remélem, hogy a szezon végére sem lesznek kiesési gondjaink, és megtartjuk jelenlegi pozíciónkat - mondta a tréner.

Körmendem a kosárlabda az elsőszámú sportág, és egyáltalán nincs rivalizálás a futballistákkal a drukkerek például a csarnok mellett a focipályán is rendre feltűnnek. Sopronban például ugyanazon napon játszott mindkét körmendi együttes, és a kosármeccsre igyekvő vasi drukkerek Trummerék derbije előtt eligrottak szurkolni a futballistáknak is. A labdarúgóklub vezetői pedig rendre úgy alakítják hazai meccseik kezdési időpontját, hogy az ne ütközzön a kosarasok találkozóival.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!