Vasi foci

2010.01.06. 15:07

Vassurány: a sérülések miatt borult a terv

A kilencedik helyen zárta a megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság Nyugati-csoportjának őszi szezonját a Vassurány labdarúgócsapata.A többre taksált gárda eredményesebb szereplését rendesen keresztülhúzták a sérülések.

Pum András

A tavalyi bajnokságban a negyedik helyen végzett a vassurányi együttes, amely a 2009/2010-es őszi szezonban ahelyett, hogy feljebb lépett volna a tabellán, a kilencedik helyre csúszott vissza. Igaz, a csapat mestere, Kullai László nem várt nehézségekkel szembesült.

- Pedig bizakodóak voltunk, hiszen összeállt egy húsz fős keret, kialakult egy stabil kezdőcsapat, így joggal bíztunk bent, hogy az idei szezonban fellépünk a dobogóra - felelte érdeklődésünkre Kullai László, a Vassurány edzője. - Sajnos nem várt események alaposan felborították a tervünket. A bajnokság rajtja előtt ugyanis  három stabil kezdőjátékosunk Söptére igazolt, ráadásul éppen a Söpte elleni meccsen kifordult egyik meghatározó, rutinos játékosunk, Horváth Péter bokája, rá az ősszel már nem is számíthattunk. A bajnokság felénél pedig kapusunk, Héra Zoltán is megsérült, így összesen már öt kezdőjátékosunkról mondhattunk le. Ez így együtt kicsit sok volt. Át is kellett fogalmaznunk céljainkat, az akkori helyzetben irreális elvárás volt a dobogó. Csalódottak vagyunk, mert többre számítottunk.

- Ha egy meccset kellene kiemelnem, akkor nem bajnokira, hanem a Király SZE elleni Magyar Kupa derbire voksolnék, ahol sokáig 1:1-re álltunk, ám az utolsó percekben bekapott góllal végül kiestünk. Ennek ellenére le a kalappal a fiúk előtt. Negatívum, hogy a Söpte-fóbiánk tovább tart, régóta nem tudjuk legyőzni a szomszédvárat. Sajnos sok pontot elhullajtottunk a gyatra helyzetkihasználás miatt. Korábbi gólzsákunk, Lakics valahol elhagyta a góllövőcipőjét, az idei bajnokságban csak csepegteti a találatokat. Kiemelném a 38 éves Katona István remek teljesítményét, aki nem csak a pályán, hanem azon kívül is példát mutat a fiataloknak. Rajta kívül még Major, valamint a Héra helyére igazolt Csejtei produkcióját illeti elismerés. Utóbbi hozta azt amit tud. Leggyakrabban egyébként a Héra (Csejtei) - Major Cs., Nagy A., Katona, Nagy L. - Németh Z., Lakner, Dezamits, Siklósi - Rozgonyi (Varga G.), Lakics összeállítású csapatot küldtem pályára. Néhány játékosomnak nagyobb alázattal kellene űznie ezt a játékot, a múltból nem lehet megélni. Elkelne egy vezéregyéniség is a pályán, aki nem csak hirdeti az igét, hanem tesz is a csapatért.

- Az önkormányzatnak és a többi támogatónknak köszönhetően nincsenek anyagi gondjaink, és ha sikerülne egy-két poszton megerősíteni a csapatot, akkor a mezőny első felében végezhetnénk- zárta szavait Kullai László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!