Vasi foci

2010.02.17. 10:22

Alsóberki: komoly gondban a megyei II-es focicsapat

A téli holtszezonban sokáig tartotta magát a hír, miszerint a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság Körmendi-csoportjában szereplő Alsóberki együttese visszalép a bajnokságtól. Az Alsóberki végül folytatja a pontvadászatot, ám komoly gondban van: jelen pillanatban nincs edzője, elnöke, játékosa a klubnak.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az Alsóberki a 2008/2009-es szezont még ezüstéremmel zárta. Az idei pontvadászatban azonban pocsék őszt produkált: 2 győzelemmel, 2 döntetlennel, 10 vereséggel mindössze a 14. helyen telel a gárda a 15 csapatot felvonultató tabellán. Ma pedig ott tart a klub, hogy nincsen edzője, nincsen elnöke, és sorban távoznak a játékosok. Nehéz tavasz vár a csapatra.

- Három és fél éve irányítom edzőként a csapatot, de elegem lett a kialakult helyzetből, és - Szalai György egyesületi elnökkel egyetemben - már decemberben jeleztem távozási szándékomat - tudtuk meg az egykor az NB II-es Körmend együttesében futballozó Horváth Pétertől. - Rengeteg kritikusa volt a csapatnak, sokan kaptunk igaztalan vádakat, megbomlott az egység. Sajnos a kritikusaink nem vették komolyan a bejelentésünket, így csak a napokban kezdtek el kapkodni a folytatást illetően. Pedig egy futballcsapatnál nem csak beszélni, okoskodni, hanem dolgozni is kell - olykor-olykor pedig pénzre is szükség van. Igyekszem kimaradni a csatározásokból, annyit tudok, hogy jelenleg se edzője, se elnöke nincs a csapatnak, továbbá rengeteg játékos eligazolt. Szívből végeztem a munkámat, sajnálom, hogy fel kellett állnom a kispadról. Ugyanakkor a jövőben továbbra is a csapat lelkes szurkolója leszek.

- A jelenlegi magyar viszonyok hűen tükröződnek az amatőr sportban is - fogalmazott az egykori remek kosaras, az Alsóberki FC lemondott elnöke, Szalai György. - Abban bíztam, hogy a játékosok majd a faluért, a közösségért, a rokonságért fognak futballozni - mi ugyanis egy fillért nem fizetünk senkinek. Ám ez csak ideig-óráig működött. Ha jól számoltam ezen a télen eddig nyolc játékos igazolt el tőlünk azért, mert más csapatoknál pénzért futballozhat. Ez szomorú, ám valahol meg is értem a helyzetet, hiszen ma minden egyes fillérre szükségüknek van az embereknek. Ilyen körülmények között pedig nehéz minőségi munkát végezni, győztes csapatot építeni. Sajnos a kritikusaink ezt nem értették meg. A kritikát egyébként nem fájlalom, hiszen biztosan hibáztunk mi is - ám csak az hibázik, aki dolgozik. Ugyanakkor az nehezen emésztem meg, hogy tönkretették a csapategységet, morális válságot okoztak. Mindezek ellenére szurkolok a cspatnak, remélem olyan teljesítménnyel rukkol elő a tavasszal, hogy elkerüli a kiesését. Ám nem tagadom, szkeptikus vagyok: elnöke, edzője még csak-csak lesz a csapatnak, ám játékosa aligha, hiszen hamarosan zárul az átigazolási szezon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!