Vasi foci

2010.02.26. 14:00

Premier League: a pályán is összecsap Terry és Bridge

Wayne Bridge, a Manchester City labdarúgója először lép pályára John Terry ellen azóta, hogy kiderült, a Chelsea hátvédje az ő volt párjával csalta a feleségét.

MTI

A két futballista személye külön érdekessé teszi a csapatok szombati, londoni bajnoki rangadóját, különösen azok után, hogy Bridge csütörtökön úgy döntött, lemondja a válogatottságot a kialakult helyzetre való tekintettel.

A hűtlenségi botrány óriási vihart kavart Terry körül, akitől Fabio Capello szövetségi kapitány elvette az angol válogatott csapatkapitányi címét.

A vesztett pontok tekintetében negyedik legjobb Citynek Bridge zaklatott lelkiállapotán kívül is sok problémája van a listavezető elleni vendégjáték előtt. A legkomolyabb gondot csatárának, Emanuel Adebayornak az elvesztése jelenti, a támadót ugyanis az angol szövetség négy meccsre szóló eltiltással sújtotta, miután kedden a Stoke elleni FA Kupa-találkozón megütötte a rivális egyik játékosát. Csapata ráadásul hosszabbításban kikapott, és kiesett.

Roberto Mancini másik csatárára ugyanakkor számíthat szombaton, igaz, nagy kérdés, hogy Carlos Tevez milyen állapotban lép majd pályára. Az argentin támadó másfél hete Argentínába utazott, miután felesége a tervezettnél sokkal korábban szülte meg második gyermeküket.

"A futball most nem volt fontos. Naponta ötször mentem a kórházba a kislányomhoz, hogy etessem és ellássam őt, nem is gondoltam a labdarúgásra" - nyilatkozta Tevez, aki csütörtökön utazott vissza Angliába, miután kislánya jobban lett.

A tabellán második címvédő Manchester United már kedden lejátszotta aktuális meccsét, s biztosan győzött a West Ham ellen, így egy pontra megközelítette a szerdán Bajnokok Ligája-meccsen 2-1-re veszítő Chelsea-t.
 
A harmadik helyen álló Arsenal a Stoke Cityhez utazik, míg Gera Zoltán Európa Liga nyolcaddöntőjébe jutott csapata, a Fulham Fülöp Márton Sunderlandjéhez látogatPremier League, 28. forduló:
   
szombat:

Chelsea-Manchester City 13:45 ó
Birmingham City-Wigan Athletic 16
Bolton Wanderers-Wolverhampton Wanderers 16
Burnley-Portsmouth 16
Stoke City-Arsenal 18:30
vasárnap:

Tottenham Hotspur-Everton 14 ó
Liverpool-Blackburn Rovers 16
Sunderland-Fulham 16

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!