Vasi foci

2010.03.09. 13:48

Körmendi idénykezdet: 71 perc emberhátrányban

Ugyan Sárközi Dániel kiállítása miatt 71 percen keresztül emberhátrányban futballozott Csesztregen a labdarúgó NB III-ban szereplő Körmned FC-Boldizsár Trans együttese, egy pontot mégis megmentett a Rába-parti alakulat.

Pum András

Nem kezdődött valami fényesen a körmendiek tavaszi szezonja: a  hétvégi, csesztregi bajnokin a piros-feketék középpályása, Sárközi Dániel ugyanis hét perc alatt kiállítatta magát. A játékos a 12. percben kapta az első, majd a 19-ben a második sárga lapját: utóbbival egyúttal a pirosat is felmutatta neki Erdős András játékvezető. A vasiak az emberhátrány ellenére derekasan helytálltak, és nem is üres kézzel, hanem az egy pontot jelentő 1:1-es döntetlennel trértek haza Zalából.

- Az alaptaktikánk arra épült, hogy stabil védekezésből indított kontrákkal zavarjuk meg az ellenfél hátsó alakzatát, így érjünk el eredményt - jelezte ifjabb Molnár Károly, a Körmend trénere. - Nos, a felállásunk Sárközi kiállítása után sem módosult jelentősen, bár az is igaz, a támadásokra sajnos már nem maradt annyi energiánk, mint szerettük volna. Megjegyzem, játékosom első sárga lapja jogos volt, a másikon ugyan kicsit lehetne vitatkozni, de nem akarom a játékvezetőre verni a balhét. Meglepő, de az első félidőben az emberelőnyben lévő zalaiaknak nem akadt helyzetük, ugyanakkor nekünk Niksz révén bizony volt egy gólszerzési lehetőségünk. Szünet után aztán alaposan belekezdtek a zalaiak, beszorultunk a saját térfelünkre, de igazi helyzetük ekkor sem adódott. A félidő közepén mégis betaláltak: egy oldalról érkező szabadrúgást mi megcsúsztattunk, pont a támadójuk elé, aki megszerezte a vezetést. Ezt követően kénytelen voltunk egy bátrabb játékot felvállalni, mentünk előre,  jöttek is sorban a helyzetek, és a 70. percben Németh Balázs kiegyenlített.  Nem elégedtünk meg az iksszel, tovább támadtunk, és miután a zalaiak sem voltak  igazán boldogok az egy ponttal, igazán változatos, remek kis véghajrát produkáltunk. Azt kell mondjam: ebben az időszakban mindkét csapat megszerezhette volna a győzelmet.

- Összeségében elégedett vagyok a fiúk produkciójával, hiszen 0:1-ről, 71 percet emberhátrányban futballozva szereztünk pontot. A csapat küzdőszelleme minden dicséretet megérdemel, erre a mentalitásra lesz szükség a tavasszal - mondta a körmendiek mestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!