Vasi foci

2010.04.06. 10:18

Bajnokok Ligája: megtizedelt csapatok csatája Barcelonában, magabiztos Mourinho Moszkvában

Kedden két visszavágóval - az Arsenal barcelonai és az Internazionale moszkvai vendégjátékával - folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntője

MTI

A címvédő katalánok, valamint a vendég londoniak is sérülésektől és eltiltásoktól megtizedelve készülnek összecsapásukra, így a szakértők szerint mindkét oldalon esélyt, sőt főszerepet kaphat egy-egy fiatal sztárígéret, Bojan Krkic, illetve Theo Walcott.

A múlt szerdai, angliai 2-2 után Arsene Wenger elvesztette csapatkapitányát, a spanyol Cesc Fabregast, aki szárkapocscsont-törést szenvedett, továbbá a francia William Gallast és az orosz Andrej Arsavint is, akik szintén megsérültek. A jelek arra utalnak, hogy az első meccsen csak a második félidőben becserélt, 21 esztendős Walcott - aki a hazaiak első gólját szerezte - ezúttal már az első perctől a pályán lesz. Az Ágyúsoknak ugyanis győzniük kell, vagy sok - négynél több - gólt hozó döntetlent kell elérniük a továbbjutáshoz. 
    
A másik oldalon Pep Guardiola nem számíthat a védelem két oszlopára, az egyformán eltiltását töltő Carles Puyolra és
Gerard Pique-re, valamint az első meccs mindkét Barca-gólját szerző svéd Zlatan Ibrahimovicra, aki kisebb izomhúzódással bajlódik. Az Athletic Bilbao elleni, 4-1-re megnyert szombati bajnokin a 19 éves Krkic helyettesítette a skandináv támadót, mégpedig nem is akárhogyan: kétszer is bevette az ellenfél kapuját.

"Mindig eredményes, amikor csatárposzton szerepeltetem, és mindig felnő a feladathoz" - mondta róla Guardiola, hozzátéve ugyanakkor, hogy a játékos még fiatal, és sokat kell tanulnia.

A Barcelonára szombaton hazai szuperrangadó vár a Real Madrid otthonában, de a szakvezető világossá tette, mi élvez számukra prioritást.
 
"A keddi az év legfontosabb mérkőzése. Fontosabb, mint a Bernabeu stadionbeli" - fogalmazott.

A másik keddi összecsapást Moszkvában, műfüvön rendezik, s a vendég Inter mindig magabiztos vezetőedzője, José Mourinho ezúttal is azt mondja: csapatának gyerekjáték lesz alkalmazkodni a szokatlan körülményekhez, és simán elbúcsúztatja a házigazda CSZKA-t.

Az olaszok sovány, egygólos előnnyel utaznak az orosz fővárosba annak nyomán, hogy Igor Akinfejev, az oroszok kapusa bravúros teljesítményt nyújtott a múlt heti első találkozón. Biztató lehet a vendégek számára az is, hogy minden játékos bevethető. 
Bár a hazaiaknál eltiltás miatt több alapember is hiányozni fog, bizonyára motiválja őket, hogy a moszkvai lehet az első orosz gárda, amely bejut a legjobb négy közé a Bajnokok Ligájában. Ráadásul a helyi futballisták mélyen hiszik, hogy a műfű "12. emberként" őket fogja segíteni.
 
A keddi program:
negyeddöntő, visszavágók
:

CSZKA Moszkva (orosz)-Internazionale (olasz) 18:30 ó (az első mérkőzésen 0-1)
FC Barcelona (spanyol)-Arsenal (angol) 20:45 ó (2-2)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!