Vasi foci

2010.04.02. 19:57

ELŐZETES - Megyei III. osztály: beharangozók Herénytől-Őrimagyarósdig

Több rangadót is rendeznek a hétvégén a megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság Szombathelyi-Körmendi és Sárvári-csoportjában. Kitekitőnk következik.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

SZOMBATHELY, DÉLI-CSOPORT

A megyei III. osztály Déli-csoportjában vasárnap négy órakor a hetedik helyen álló Oszkó-Győrvár Pácsonyban fogadja az ötödik Nemeskolta együttesét.  A hazaiak eddig tavasszal 5:1-re legyőzték a Csempeszkopács együttesét, majd ugyanilyen arányban kikaptak Telekesen. A koltaiak 7:1-re kikaptak Rábahidvégen, legutóbb pedig 2:0-ra verték a sereghajtó Vaskeresztest.

- Ha jól belegondolok, eddig szinte csak kellemes emlékeink vannak a nemeskoltaiakról, ősszel például 5:2-re győztünk ellenük - jelezte Hosszú Zoltán, az Oszkó-Győrvár elnöke. - Arra is emlékszem, hogy rendre jó kis meccseket vívtunk velük, és általában a mi győzelmünkkel zárultak a párharcok. Szeretnénk a múlt heti, telekesi botlásunkat kiküszöbölni, és a korábban, a Csempeszkopács ellen látott produkciónkkal előrukkolni - no és persze azt sem bánnám, ha az akkori,  5:1-es eredmény is megismétlődne. A bajnokság végén egyébként az első ötbe szeretnénk végezni. Papp József és Járfás László sérült. Összeállítás: Hajdú - Hosszú, Papp G., Németh G., Fülöp - Kovács P., Kercza, Molnár Z., Horváth L. - Balázs, Barbalics.

- Az első, rábahidvégi meccset borzasztóan elszúrtuk, ott egyszerűen semmi sem sikerült - mondta Mihók Csaba, a Nemeskolta edzője. - Némi magyarázat a vereségre, hogy öt-hat meghatározó játékosunk is hiányzott a csapatból. A Vaskeresztes ellen rengeteg helyzetet kidolgoztunk, amelykeből kettőt gólra is váltottunk, ennek ellenére a játékunk meglehetősen nyögvenyelős volt. Eddig nem sok sikerélményünk volt az oszkóiak ellen, de mint tudjuk , minden rossz sorozat megszakad egyszer - remélem már most vasárnap fordul a kocka. Nyerni megyünk Pácsonyba, aztán hogy mi sül ki belőle, az majd úgyis a pályán dől el. Egy biztos: a pillanatnyi forma dönt a pontokról. Célunk a bajnokság végére az első három hely valamelyikének megszerzése, de inkább a dobogó harmadik fokát néztük ki. Többen is kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódnak, így csak a meccs előtt hirdetem ki a kezdőcsapatot.

SZOMBATHELY, NYUGATI-CSOPORT

A megyei III. osztály Nyugati-csoportjában a második Arborétum-Herény az ötödik Vátot fogadja. A herényiek eddig két győzelmet arattak a tavasszal, 1:0-ra nyertek Kőszegszerdahelyen, és 3:0-ra megverték a Horvátzsidányt. A vátiak 1:0-ra nyertek Cákon, majd 2:2-es döntetlenre végeztek a Kőszeghegyalja ellen.

- Ősszel kikaptunk Váton, így most szeretnénk visszavágni - mondta Simon Zoltán, az Arborétum-Herény edzője. - A télen nem változott a keretünk, így bízom bent, hogy megtartjuk jelenlegi második helyünket - ez a minimális cél. A maximális pedig ebből kifolyólag a bajnoki cím. Na jó, kimondom: szeretnénk bajnokok lenni.Jól kezdtük a tavaszi szezont, igaz persze, hogy eddig a tabella végén lévő csapatokkal játszottunk. Az eredményekkel elégedett vagyok, a játék pedig fordulóról fordulóra javul. Könye Márton és Németh Tamás sérült, a kezdőcsapatot csak a mérkőzés kezdete előtt jelölöm ki. Nyerni akarunk a Vát ellen.

- A téli átigazolási szezonban mindössze két játékos érkezett, így nem változott a csapat erőssége - mondta Szanyi Gyula, a Vát mestere. - A bajnokságban nincs kimondott célunk, célunk a tisztes helytállás és az, hogy az ellenfeleink ne félvállról vegyenek minket, hanem ellenkezőleg: igenis tartsanak tőlünk. Ősszel 1:0-ra nyertünk Herényben, természetesen most is kiegyeznék ezzel az eredménnyel. Tudjuk, hogy ez nem lesz egyszerű feladat, hiszen jó csapatuk van a herényieknek, véleményem szerint egyike a mezőny három legjobb együttesének. Ennek ellenére nincs veszítenivalónk, nem feltartott kezekkel lépünk pályára. Két játékosom - Pék és Nyul - munkahelyi elfoglaltsága miatt nem biztos, hogy játszhat vasárnap. Összeállítás: Nagy Cs. - Varga Zs., Varga N., Tóth Z., Pék - Csizmazia R., Kiss Gy., Nyul, Molnár Z. - Csizmazia Sz., Márkus.

 

KÖRMENDI-CSOPORT

A megyei III. osztály Körmendi-csoportjának 18. fordulójában vasárnap fél ötös kezdéssel a listavezető Őrimagyarósd a harmadik helyen álló Pankaszt fogadja. A hazaiak az első fordulóban 3:0-ra verték a Szalafőt, legutóbb pedig 2:0-ra nyertek Nagykölkeden. A Pankasz 1:0-ra győzött  Egyházashollóson, majd otthon 4:2-re kikapott a Szőcétől.

-  A Szőce kikaparta nekünk a gesztenyét, ugyanis a második és harmadik helyezettet is megverte, amivel mi jártunk a legjobban - mondta Déri Zoltán, az Őrimagyarósd elnöke. - A csapat is jó, nemrég beszéltem a "gólzsákunkkal", megvan az egészséges önbizalmunk, igaz, van egy sérültünk: Csempesz Norbert sajnos nem játszhat. Nyílt sisakos küzdelmet várok, két támadó szellemű csapat csatája lesz a hétvégi. Mit várok még? Húsvét: jó időt, sok nézőt, hajtós meccset és hazai győzelemet.

- Szoros lett az élmezőny, öt csapat van négy ponton belül, minden meccsnek jelentősége van. - vélekedett Sebők Csaba, a pankaszi alakulat trénere. - Jó iramú, kemény meccset várok, sok nézővel. Két játékosunk munkája miatt hiányozni fog, de ősszel is tartalékosan győztünk 4:1-re. Ha a játékosaim hideg fejjel hozzák a higgadt játékukat, és kihasználják a lehetőségeket, akkor összejöhet a vendéggyőzelem. Persze, hogy az Őrimagyarósd az esélyesebb, de nincs lefutva semmi. Mi mindig csak a következő meccsel foglalkozunk, és mindig győzni akarunk. Sok függ majd a kulcsjátékosainktól is, velük bármire képesek lehetünk

SÁRVÁRI-CSOPORT

Vasárnap délután kettő órakor a negyedik Izsákfa a hatodik Alsóságot fogadja: ugyan csak két hely, de 12 pont választja el egymástól a két együttest. Az izsákfaiak a nyitófordulóban 2:1-re nyertek Mesteriben, míg az alsóságiak 1:0-ra legyőzték a nemeskocsiakat.

- Egyértelműen a győzelem a célunk, csakis a három pont elfogadható - fogalmazott Sebestyén Gábor, az Izsákfa trénere. -Télen ketten érkeztek hozzánk, Jánosa István Egyházashetyéről, Pázsi Imre pedig Alsóságról jött . Ketten távoztak: Nyőgéri Norbert a Sárvár FC-hez, míg Hencz András Alsóságra igazolt.  Bevallom, gólvágónk, Nyőgéri nagyon hiányzik, de remélem, hogy a fiúk azért majd pótolják őt. Szerencsére sem sérültünk, sem eltilottunk nincs, bő, 17-es kerettel készülünk a találkozóra. A bajnokságban a dobogó az elvárás, ehhez pedig szükségünk van mindhárom pontra az Alsóság ellen.

- Jól kezdtük a szezont, így optimista vagyok, reménykedem a hasonlóan jó folytatásban - mondta Balhási László, az Alsóság edzője. - A téli szünetben alaposan átalakult a keretünk, egy játékosunk távozott, és nem kevesebb mint nyolcan érkeztek. Úgy vélem, jelentősen megerősödtünk a tavaszra, a mostani, ezért a motsani hatodik helyünk szerintem tartható a szezon végén is. Izsákfán szoros, döntetlen körüli eredményre számítok. Összeállítás: Rajczi - Kolompár Cs., Horváth Zs., Csefkó, Tamás - Hencz, Kolompár Sz., Vajda - Bogdán, Komáromi, Borsodi.

-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!