Vasi foci

2011.07.02. 15:10

Diósgyőri siker a VIII. Király Kupán

A Diósgyőr nyerte a nyolcadik, a Rádió Szombathely közreműködésével rendezett Király Kupa felkészülési labdarúgó-tornát, miután a döntőben 2:1-re verte a Szombathelyi Haladást.

Pum András

Szombathelyi Haladás-1.SC Znojmo 3:2 (1:0)- Szombathely, Király Sportlétesítmény, 400 néző, vezette: Hollósi.
Haladás: Mursits (Gőcze, a szünetben) – Schimmer, Guzmics, Nagy G., Tóth P. - Burány (Sipos, 35. perc), Iszlai (Irhás, 35. perc)-  Sluka (Rajos, 35. perc), Kovács I., Halmosi – Kenesei.
Gólszerzők: Kenesei 8. perc, Rajos 51. perc, Kenesei (11-esből) 54. perc, illetve Vasicek 34.,43. perc.
Sárga lap: Tóth P. 19. perc, Jakub 25. perc, Yonov 35. perc.

8. perc: Kenesei vezetgette balról befelé a labdát, majd 16 méterről, jobbal óriási gólt lőtt a bal felső sarokba (1:0).
34. perc: Cana bal oldali beadását Vasicek hat méterről fejelte a kapu közepébe (1:1)
43. perc: Sukup jobb oldali felívelését Vasicek nyolc méterről bólintotta a hálóba (1:2)
51. perc: Kenesei balról belőtt szabadrúgását a rövidre berobbanó Rajos hét méterről csúsztatta fejjel a kapu közepébe (2:2).
54. perc: Keneseit buktatta Yonov a tizenhatoson belül. A büntetőt Kenesei a jobb alsó sarokba lőtte (3:2).

Szeles, hűvös időben időben kezdődött a mérkőzés, sőt,levegőben lógott az eső lába is – ám szerencsére csupán néhány csepp hullott a kilátogató nézők kobakjára. A Haladás ragadta magához a kezdeményezést, az ötödik percben Kenesei közeli fejesét védte Dolecek, majd Kenő három perccel később lábbal próbálkozott – hatalmas gólt ragasztott a bal felsőbe. A tizedik percben Iszlai bombáját tolta a léc fölé a cseh hálőr, hét perc múlva viszont Mursits védett bravúrral egy cseh szabadrúgást. Halmosi próbálkozott balról, ám lapos lövését védte a cseh portás.

Szünet után feltámadtak a cseh másodosztályban futballozó vendégek és némi meglepetésre kiegyenlítettek. A gól feldobta a sárga mezes Rosicki utódokat, és bizony többet birtokolták a labdát, sőt, hamarosan a vezetést is megszerezték. A Haladás azonban nem adta fel és Kenesei-vezérletével előbb egyenlített, majd fordított. A vasiak tehát készülhetnek az este nyolc órakor kezdődő fináléra.

A másik mérkőzésen:

Diósgyőr-Oberwart (osztrák) 4:0 (1:0). - Gólszerzők: Menougoung 25. perc, Bacsa 32. perc, Buodvinszky 58. perc, Nagy T. 60. perc.


Bronzmérkőzés:

Znojmo-Oberwart 4:0 (2:0). - Gólszerzők: Zivcak 5., 42. perc, Jaranovic 25., 45. perc.

 

Döntő

Szombathelyi Haladás- Diósgyőr 1:2 (1:2). - Szombathely, Király Sportlétesítmény, 400 néző, vezette: Gaál.
Haladás: Rózsa – Schimmer (Búrány, 22. perc), Guzmics, Rajos, Tóth P. (Farkas M., 33. perc) - Sipos (Sluka, a szünetben), Irhás (Ugrai, 37. perc), Iszlai (Skriba, 43. perc)  – Kovács I., Halmosi – Kenesei (Simon A., a szünetben).
Diósgyőr: Rados – Vadász, Gal, Rakovic, Gohér – Gallardo, Abdouraman, Lippai, Luque – Seydi, Limam (Menougong, 58. perc)

Gólszerzők: Kovács I. 13. perc, illetve Luque 17. perc, Gallardo 24. perc.
Sárga lap: Abdouraman 28. perc.

13. perc: Halmosi tört be a bal oldalon a tizenhatoson belülre, Kovács Istvánhoz passzolt, aki hét méterről, kissé balról, laposan a jobb alsó sarokba lőtt (1:0).
17. perc: Luque 25 méterről végzett el szabadrúgást. Bal lábas lövése a vetődő Rózsa mellett a jobb sarokban landolt (1:1).
24. perc: Sipos adta el a labdát saját térfelén, Gallardo megszerezte, majd pár lépés után 19 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (1:2).

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, ám érezni lehetett, hogy mindkét csapat tart egymástól. Ennek megfelelően nem alakult ki sok helyzet a kapuk előtt, a mezőnyben szőtték támadásaikat a csapatok. Egy remek akciót követően a Haladás megszerezte a vezetést, ám nem sokáig örülhetett, a Diósgyőr rövidesen egyenlített. Feszült, paprikás hangulatban folytatódott a meccs, majd a frissen igazolt Gallardo találatával már a vendégek vezettek. A Haladás próbálkozott, de a vendégvédelem jól állt a lábán.

Szünet után a cserék miatt egyre fiatalabb átlagéletkorú Haladás ugyan mindent elkövetett az egyenlítésért, ám a Diósgyőr olykor rutinosan, jól járatta a labdát. A Haladás megpróbálta minél hamarabb a diósgyőri kapu elé juttatni a labdát, ám ez olykor kapkodást szült. Érdekesség, hogy a borsodiak a döntőben az alapcsapattal játszottak, csupán a lefújás előtt cseréltek egyet. A hajrában ugyan még Simon Attila egyenlíthetett volna, ám végül maradt a 2:1, így a Diósgyőr nyerte a Király Kupát.

A torna végeredménye:

1. Diósgyőr

2. Szombathelyi Haladás

3. Znojmo

4. Oberwart

Különdíjak

Legjobb kapus: Hruby (Znojmo)

Legjobb mezőnyjátékos: Francisco Gallardo (Diósgyőr)

Gólkirály (sorsolás útján:) Kenesei Krisztán (Haladás)

Legjobb edző: Benczés Miklós (Diósgyőr)

Legsportszerűbb csapat: Oberwart

Ezek is érdekelhetik