Vasi foci

2013.09.08. 19:15

A Viktória 7-0-s győzelemmel hangolt az MTK elleni rangadóra

A női labdarúgó NB I. 5. fordulójában a Viktória Manhart öt góljának is köszönhetően sima győzelmet aratott a Honvéd ellen.

Pum András

Budapest Honvéd–Viktória Trend Optika FC 0-7 (0- 3)

Budapest, Illovszky Rudolf stadion, műfű, 300 né- ző, női NB I-es bajnoki labdarúgó-mérkőzés, vezette: Urbán. Budapest Honvéd: Aschenbrenner – Maár (Horváth T., 86.), Bíró, Kovács Zs., Rőhrberg–Gaál-Szabó, Kajdy, Szvetlik, Molnár – Dénes, Németh F. Edző: Zacsovics Tibor. Viktória: Földes –Tischler (Csidei, 68.), Tóth A., MARSAI Vörös – MANHART, Ferencsik, Nagy D. (Széles, 74.) – Szakonyi, Horváth L. (Grubits, 57.)– NÉMETH L. Edző: Mitterstiller Csaba.

A Viktóriában Tóth Enikő magánjellegű, Soós Adrienn pedig iskolai elfoglaltsága elfoglaltsága miatt nem szerepelt. A 9. pecben egy szöglet után Manhart öt méterről a hálóba fejelt (0-1). Támadásban maradt a Viktória, a Honvéd erejét felemésztette a védekezés. A 35. percben egy távoli lövést kipattant a hazaiak kapusáról, Aschenbrennerről a berobbanó Németh Loretta a hálóba passzolt (0-2). Egy perc múlva a védők mögé beívelt labdára Manhart érkezett, és a kapus mellett a hálóba lőtt. (0-3). Egy perc múlva szinte lekopírozták a jelenetet a vasiak, Manhart megint nem hibázott (0-4). Az 51. percben Németh lefutotta védőjét a bal oldalon, középre lőtt labdáját Manhart hat méterről vágta a léc alá (0-5). a 71. percben egy emberelőnyös szituáció végén Grubits a kifutó kapus mellett helyezett a hálóba (0-6). A 90. percben Széles elviharzott a jobb oldalon, kapu elé nyesett labdáját a hosszún érkező Manhart öt lépésről lőtte a kapuba (0-7). .A vasiak nehezen alkalmazkodtak a műfűhöz.Szünet után a hazaiak már csak a nagyobb gólkülönbségű vereség elkerülésére törekedtek. A helyzetek alapján a Viktória akár jóval nagyobb arányban is győzhetett volna. A végeredmény a hazaiakra nézve hízelgő.

Mitterstiller Csaba: – Örülök a győzelemnek, továbbá a nem csak az időnként mutatott jó játéknak, hanem a gólkülönbségnek is. Bízom abban, hogy a csapat a meccs pozitív tanulságait kamatoztatja a vasárnapi, MTK elleni rangadón is. További eredmények Újpest–Femina 1-1, FTC–Szeged 10-0, Astra–MTK 2-1.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!