Vasi foci

2013.11.17. 16:40

Nem hagytak esélyt

Idei utolsó bajnokiján a Viktória féltucat gólt lőtt a sereghajtó Budapest Honvédnak.

Pum András

Viktória Trend Optika FC - Budapest Honvéd 6-0 (2-0). Szombathely, Király Sportlétesítmény, 80 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kártyás.

Viktória: DÖMSÖDI Tischler, Ferencsik, MANHART, Tóth A. Soós (Horváth L.), Harsányi (Tóth E., ), MARSAI Vörös Nagy D., (Széles), Németh L. Edző: Mitterstiller Csaba.

Budapest Honvéd: Aschenbrenner Gál (Németh F., 70.), Bíró, Kovács Zs., Siska Szvetlik, Gaál, Rőhberg, DÉNES Molnár (Tóth B., 65.), Staar. Edző: Zacsovics Tibor.

A hazaiak kezdtek jobban, a 11. percben Németh labdájával Nagy ugrott ki és 15 méterről a hálóba lőtt (1-0). Támadásban maradtak a vasiak, sorra dolgozták ki helyzeteiket. A 39. percben Marsai 25 méteres szabadrúgása a léc alá vágódott (2-0). Szünet után az 56. percben Nagy ütempasszát a védők közül kilépő Németh váltotta gólra (3-0). A 61. percben egy szöglet után lepattanó labdát Manhart 15 méterről, félfordulattal bombázott a kapuba (4-0). A 81. percben Horváth a jobb oldalon begyújtotta rakétáit, a védők és a kapus mellett is elhúzta a labdát, és közelről az üres kapu közepébe passzolt (5-0). Két perc múlva Manhart gólhelyzetben önzetlenül Horváthhoz passzolt, aki ismét csak az üres kapuba továbbított (6-0).

Jelentős különbség volt a két csapat között, a szombathelyiek végig nagy fölényben futballoztak, a vendégek kontrákkal próbálkoztak. A fővárosiak háromszor is a kapussal álltak szemben, ám Dömsödi hárított. Gólszerzők: Horváth L. a 81., és a 83., Nagy D. a 11., Marsai a 39., Manhart a 61. percben.

Mitterstiller Csaba: Jól sikerült az őszi szezonzárás, örülök annak, hogy a csapat jó százalékban használta ki helyzeteit. Egy hosszú szezon végére érkeztünk, kíváncsian várom a tavaszi folytatást, amelyben kérdéseimre remélhetőleg pozitív válaszokat kapok.

MTK–Astra 6-0, Femina–Újpest 0-0, Szeged–FTC 0-8.MTK–Astra 6-0, Femina–Újpest 0-0, Szeged–FTC 0-8.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!