Vasi foci

2014.02.09. 14:20

Elbukott a HVSE: lassú, pontatlan játék vereséggel

Csömör - Az NB I-es futsalbajnokság 19. fordulójában a Csömör vendégeként szenvedett fájó vereséget a felsőházról lecsúszni látszó Swietelsky-Haladás VSE.

Tóth Gábor

Rubeola FC CsömörSwietelsky-Haladás VSE 6-3 (1-0)

Csömör, 200 néző, NB I-es futsalméekőzés, vezette: Varga, Kujbus (Szuromi).

Csömör: VARSÁNYI - NAGY, JENEI, Vadászi, Zoufal. Csere: Dénes (kapus), MARUZSI, Schrancz, Tihanyi, Tősér, Érsek, Tvaruska, Horváth. Edző: Balogh István.

HVSE: Németh K. – Gyurcsányi, Németh P., Vidák, Bánfalvi. Csere: Kajáry (kapus), Schimmer, Borsi, Czeglédi, Halmos, Horváth P., Szalai, Hajmási. Edző: Pálmay Tamás.

Gólszerzők: Zoufal (3.), Érsek (25.), Maruzsi 2 (28., 30.), Tősér (38.), Jenei (38.), illetve Halmos (22.), Gyurcsányi (27.), Bánfalvi (35.).

 

A szombathelyi csapat a győzelem reményében utazott el Csömörre. Hiszen a kiesés ellen küzdő házigazda csupán egy győzelemmel állt a tabellán – igaz, a visszalépett Rákosmentit kétszer legyőzte, de ezt a hat pontot levonták tőle. Ennek megfelelően az esélyesebb zöld-fehérek kezdték aktívabban, támadóbban a meccset. A házigazda betömörült, kontrákra rendezkedett be. A vasiak lassan, körülményesen játszottak, sok hibát vétettek, így nem tudták feltörni a csömöri bunkervédelmet. A vendéglétó alig-alig lépte át a félpályát, mégis kevés helyzetéből egyet gólra váltott.

Fordulás után megpróbálta felpörgetni a játékot a HVSE. Úgy tűnt, hogy sikerül is, hiszen gyorsan összejött az egyenlítés (22. perc: 1-1). De ahelyett, hogy átvette volna a vezetést a Haladás, ismét hátrányba került. Megint egyenlítettek a vasiak (27. perc: 2-2), de ennél tovább nem jutottak, mert minden hibát büntetett az egyszerűen játszó, de hatékonyan támadó Csömör. Már kétgólos előnyben volt a Rubeola (30. perc: 4-2), amikor vészkapus játékra váltott a Haladás. Zárkózott is (35. perc: 4-3), de aztán ki is ütötte magát: egy elcsent labdát rúgtak az üres kapuba a hazaiak, majd tízméteres büntetőből is kapuba találtak (38. perc: 6-3). Így a hajrára nem maradt izgalom.

Halmos Máté (jobbról) küzdött becsülettel, gólt is rúgott, de ő sem tudta sikerre vezetni csapatát. Fotó: Horváth Csaba

A Haladás jobb csapat mint a Csömör, ám ezt ezúttal nem sikerül bizonyítani. Fájó vereséget szenvedett, mert négy fordulóval az alapszakasz vége előtt már nem a saját kezében van a sorsa a felsőházat illetően. Ráadásul négy nehéz meccse van hátra. Ma például a bajnok Győr (18.15) fogadja a vasiakat.

Pálmay Tamás: – Akartunk, uraltuk a meccset, de rendkívül fásultan, sok hibával játszottunk. A Csömör pedig jól használta ki a helyzeteit. El vagyok keseredve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!