Vasi foci

2014.04.17. 14:45

A 23. körre készülnek a csapatok

Vas megye - A 23. fordulót rendezik a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban, valamint a megyei II. osztály Szombathelyi-, Körmendi- és Sárvári-csoportjában.

Török Tibor

Megyei I.

Nincs nyugalom a Kőszeg háza táján – ahogy arról beszámoltunk, az egyesület és a labdarúgó-szakosztály között feszülő ellentétek miatt Neudl Gábor, az együttes trénere többször is szót emelt. Az edzőnél betelt a pohár, csütörtökön arról informálta a Vas Népét, hogy lemondott posztjáról. Indoklásul azt hozta fel, a konfliktus komoly hatással van a szakmai munkára és a csapat életére, és bár történtek lépések, az alapszituáció nem változott, ezért döntött a távozás mellett.

A megyei I. osztály legutóbbi, 22. fordulójának válogatottja látható a pályarajzos grafikánkon. Grafika: Kelemen Attila

MEGYEI II.

A Szombathelyi-csoportban a dobogóra pályázó Torony fogadja a második helyezett Lukácsházát.

– Még látótávolságban van a dobogó, de hogy oda is érjünk, ahhoz ki kellene jönnünk a hullámvölgyből – fogalmazott Bognár Zoltán, a Torony mestere. – Az a csapat fog nyerni, amelyik jobban akar, amelyik jobban küzd. Mindenesetre szeretnénk begyűjteni a három pontot. Farkas I. eltiltott.

– Jó szériában vagyunk, és szeretnénk ezt a jó sorozatot minél tovább kitolni – árulta el gondolatait a Lukácsháza edzője, Sántha Szilárd. – Bár akadnak sérültjeink, illetve van egy eltiltottunk, mégis bizakodva utazunk Toronyba. Ellenfelünket masszív, jó csapatnak tartom, mégis szeretnénk ponttal, de inkább pontokkal hazatérni.

 

A Körmendi-csoportban rangadó lesz: a 2. Rábatótfalu az éllovas Téglagyárt fogadja és győzelem esetén előzhet.

– Az első hely a célunk, vagyis nyernünk kell – szögezte le a Rábatótfalu szakvezetője, Merkli József. – Ellenfelünk főleg támadásban erős, gyors, lendületes, gólerős labdarúgói vannak, sok gólt rúgnak. Észnél kell lennünk, főleg a kontrákra kell odafigyelni. Tiszteljük a riválisunkat, de nekünk hazai pályán győzelemre kell törni. Éder sérült.

– Ismerve ellenfelünk erejét, stílusát, attól függetlenül, hogy jó csapatnak tartom, szerintem van esélyünk a győzelemre – mondta a Téglagyár trénere, Horváth Antal. – Ismeri egymást a két fél, sok meglepetést nem okozhat egymásnak, jó meccsre, nagy csatára számítok. Ahhoz, azonban, hogy a céljainkat elérjük, szükségünk van a három pontra! A kapusaink sérüléssel bajlódnak, vagyis azért vannak gondjaink.

 

A Sárvári-csoportban a 23. forduló rangadóját Csényén játsszák, ahova a bajnokság második helyezettje, az Ikervár látogat. A hazaiak a tabella ötödik helyét foglalják el. A pályaválasztó trénere, Pankaczi Zoltán elárulta, hogy sérülések miatt nem számíthat a teljes keretre:

– A sérülések ellenére reméljük, sikerrel zárjuk a több évtizedes múlttal rendelkező szomszédvári rangadót.

A vendégek edzője, Komáromi Szabolcs sem számíthat a teljes csapatára:

– Nem csak a sérülések okoznak fejtörést, ugyanis két játékosunk a sárga lapok miatt marad távol. Az ifistáinkra támaszkodva így is bízunk abban, hogy sikerül elhoznunk a három pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!