Vasi foci

2014.05.12. 18:55

Fontos győzelmet aratott a HVSE

Szombathely - Az NB I-es futsalbajnokság alsóházi rájátszásának utolsó előtti fordulójában az osztályozó elől menekülő Swietelsky-Haladás VSE a papírformának megfelelően verte a Csömört.

Tóth Gábor

Swietelsky-Haladás VSE _Rubeola FC Csömör - 8-5 (2-4).

Szombathely, 200 néző, NB I-es futsalmérkőzés, alsóházi rájátszás, vezette: Futó, Antal (Csirke).

HVSE: Németh K. - Borsi, Rácz, NÉMETH P., HORVÁTH P. Csere: Lugosi (kapus), SCHIMMER, Vidák, Bánfalvi B., Gyurcsányi, Halmos, Hajmási. Edző: Pálmay Tamás.

Csömör: Varsányi - SCHRANCZ, Zoufal, Jenei, Nagy. Csere: Kerekes (kapus), Maruzsi, Tősér, SMELÓ. Edző: Balogh István. 

Gólszerzők: Németh P. 2 (1., 36.), Horváth P. 3 (8., 24., 35.), Gyurcsányi (22.), Vidák (24.), Schimmer (37.), ill. Nagy (2.), Jenei 3 (9., 12., 14.), Tősér (24.).

Kiállítva: Lugosi (23.).

A már biztosan osztályozót játszó Csömör csak három mezőnycserével érkezett Szombathelyre. De nem vette félvállról a számára már tét nélküli meccset, keményen küzdött, védekezésre, kontrákra rendezkedett be. A letámadást erőltető Haladás hiába került kétszer is előnybe, a Csömör mindkétszer nagyon gyorsan egyenlített. Sőt, könnyedén fordított. A 14. percben, kétgólos Rubeola előnynél (2-4) a HVSE kénytelen volt időt kérni mind a négy vendéggól remek kontrából született. Szervezetten, motiváltan játszott a Rubeola, érezhetően meglepte a fejetlenül rohamozó házigazdát. Nem tudott újítani, szépíteni, de még helyzetet is alig alakított ki a Haladás. Jókor jött a szünet a hazaiknak. Nagy lendülettel nyitotta a második félidőt, kapujához szegezte ellenfelét a Haladás, és gyorsan szépített a Haladás. Aztán betalált emberhátrányban is (4-4) a cserekapus Lugosi buktatott gólhelyzetben. Visszavette a vezetést a Csömör, ám ismét kiegyenlített a HVSE (24. perc: 5-5).

Horváth Péter a Rubeola-játékosok gyűrűjében. Nem bírtak vele, háromszor is betalált a kapuba (Fotó: Horváth Csaba)


Pörögtek becsülettel a csapatok, de ekkor már a szombathelyiek irányították a meccset. Szorult a Csömör, foggal, körömmel őrizte a kapuját, már nem jutott kontralehetőséghez. Sorjáztak a hazai helyzetek, de a jobbnál jobb lehetőségek is kimaradtak, a percek pedig peregtek. A 35. percben aztán Horváth Péter megszerezte harmadik gólját, így a Haladás előnyből futhatott neki a hajrának (6-5). A fáradó Csömör kénytelen volt kitámad, amit újabb gólokkal büntetett a házigazda - és végül biztosan nyert (8-5). Fontos győzelmet aratott a HVSE.


Pálmay Tamás: - A katasztrofális első félidő után a második félidőben már úgy játszottunk, ahogyan az első perctől kellett volna. 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!