Vasi foci

2014.10.14. 06:55

Megyei II. - A Sárvári-csoportban egyre szorosabb a listavezető négyes fogat küzdelme

Körkép - A megyei II. osztály Sárvári-csoportjának 9. fordulójában újfent gólgazdag mérkőzéseket játszottak a csapatok.

Kelemen Attila

Szergény–Ölbő 4-3 (2-2)

Szergény, 40 néző, vezette: Fülöp László.

Gól: Márkus Ferenc (28., 32.), Barabás Roland (72.), Piri Balázs (87.), illetve Szele Zoltán (30., 38.), Elekes Dániel (75.).

Szergény: Papp – Mező M. (Kalmár), PIRI, MÓROCZ, MÁRKUS – Verasztó, Böcskör Nagy, Mező K., Szalay – Barabás, Viasz-kádi (Sipkovits). Edző: Buzás Imre, Szép Tamás.

Ölbő: Szentgyörgyvári – Lakner, Tóth, SIPOS, Vidos – SZELE, SÁGI KISS, Horváth, ELEKES – Koksa, Czitkovics. Játékos-edző: Lakner Péter.

A mérkőzés kezdetétől támadólag lépett fel a hazai csapat, kétszer is vezetéshez jutott, de percek alatt egyenlített az Ölbő. A második félidőben kiegyenlítettebb lett a játék. A szergényiek újból vezetéshez jutottak, de hamar jött a büntetés. A kimaradt helyzetek után végül a győztes találatot a 87. percben szerezték a szergényiek. Sportszerű mérkőzésen a hazai csapat megérdemelte a győzelmet.

Simaság–Mersevát 2-3 (1-2)

Simaság, 60 néző, vezette: Gergye Imre.

Gól: Németh István (10.), Horváth Balázs (46.), illetve Györvári Tamás (2.), Horváth András (23.), Dénes Márk (70.).

Simaság: TATÁR – Kiss, KOVÁCS, NÉMETH I., Puskás (Mészáros Péter I.) – Reseterics, Németh L., Varga P. (VARGA B.), Mészáros Péter II. – Szabó, Horváth (Baranyai). Edző: Szabó Sándor.

Mersevát: Tóth – GYÖRVÁRI, Kövi (Czigler), FŰZFA (Dénes), CSITE – Horváth G., GÁNCS, Molnár, Nagy (Pethő) – HORVÁTH A., Kocsis (Orbán). Edző: Nagy Csaba.

Egy nagyon jól előkészített pályán csapott össze a két csapat. A Mersevát hamar gólhoz jutott, ezt követően a hazaiak csak futottak az eredmény után. A véghajrában egy szabadrúgásból szerezte meg a győztes találatot a vendég együttes. A hazaiak 17 éves kapusa a hosszabbításban összeesett, rohammentővel szállították kórházba. A simaságiak ezúton is köszönik a mentőknek a gyors és szakszerű beavatkozást. Az egész csapat mögötte áll, és a vendégcsapat is mielőbbi jobbulást kíván Tatár Lórándnak.

Pecöl–Kenyeri 2-2 (0-2)

Pecöl, 150 néző, vezette: Szabó III. Zoltán.

Gól: Horváth Dominik László (52.), Nagy István (57.), illetve Horváth Bálint (4.), Kóbor Gergő (26.).

Kiállítva: Szabó Dávid (56.).

Pecöl: Takács – Séfer, Iszak, Szemes Z., Pálfi (Horváth B.) – Czibók, Horváth Á., Kovács, Horváth D. (Varga) – Nagy, Szemes D. (Szemes E.). Edző: Radolics Norbert. Tudósított: Nagy István.

Kenyeri: Lakos – SZABÓ, CSÁSZÁR, Csiszár (Rajki), VARGA – Németh A., Szántó, Horváth (Pungor), Kóbor – NÉMETH M., GÁBOR. Játékos-edző: Pungor István.

A forduló rangadóját nagyon görcsösen kezdte a hazai csapat, már a 4. percben vezettek a vendégek. Ezt követően is többet birtokolta a labdát a Kenyeri, de helyzetekig nem jutottak el. Egy hazai lehetőséget követően, a vendégek kihasználták a Pecöl védelmi hibáját, és két gólra mentek el. Ekkor a hazaiak edzője kettőt is cserélt, ami stabilizálta a csapatot és kiegyenlítettebb lett a játék. A második félidőben hamar jött a szépítés: Horváth Ádám lőtt 20-25 méterről a léc alá. Ekkor megjött a kedve a hazai csapatnak. Pár perc elteltével Nagy cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd buktatták. A megítélt büntetőt maga a sértett értékesítette. A közben emberhátrányba került vendégek továbbra is domináltak, több jó pozícióból végeztek el szabadrúgást, ám ezeket nem tudták gólra váltani. A vendégcsapat megérdemelten rabolt pontot a listavezető otthonából.

Csénye–Püspökmolnári 4-1 (1-0)

Csénye, 30 néző, vezette: Sály Károly.

Gól: Pendli Patrik (45.), Birkás György (60.), Vass Benjámin (62., 72.), illetve Varga Miklós (67.).

Csénye: Gazdag – VAJDA, Szabó K., Géczi, PENDLI R. – Vass, Soós (Dénes), PENDLI P. (Horváth), Pankaczi – Boros (Szabó B.), BIRKÁS. Edző: Pankaczi Zoltán.

Püspökmolnári: Tóth – HORVÁTH Á., Kiss, VARGA M., Amatics – SZIFFER K., Horváth Sz I., Sziffer I., Horváth Szabolcs II. – Varga Á., Ország József. Játékos-edző: Sziffer István.

Az első félidő is jól alakult a hazai csapat szempontjából, ám a második félidő képe már azt mutatta, amit játszani kell. Korrekt játékvezetés mellett a molnári is nagyon hajtott, így egy jó iramú mérkőzést láthatott a közönség. A Csénye győzelme megérdemelt.

Kosztolánczi Richárd (balra) és Kovács Tamás harcol a labdáért az Ikervár–Gérce-Vásárosmiske rangadón. Fotó: Unger Tamás

Gérce-Vásárosmiske–Ikervár 2-0 (0-0)

Gérce, 120 néző, vezette: Vincze Gyula.

Gól: Hompok Balázs (73., 87.).

Gérce-Vásárosmiske: KOMÁROMI Z. – KOMÁROMI A., TÓTH, NÉMETH, FARKAS (HOMPOK) – MAJOR, SALI G. (HORVÁTH), KOVÁCS, MÓROCZ – SALI Z., BAGOLY. Edző: Haraszti István.

Ikervár: Biró (Hegedüs) – TÓTH L., NASZÁDOS, Kovács I., Kovács G. (Pap) – Nedeczky (Schimmer), Vincze, Tóth G., Kosztolánczi (Fülöp) – Németh, Baumgartner (Bejczi). Edző: Horváth József.

Sok néző előtt, küzdelmes, hajtós, de mindenekelőtt sportszerű rangadót vívott a két csapat. Az első játékrészben a Gérce jobban veszélyeztetett, ám gól nem született. A második játékrész elején inkább a vendégek léptek fel támadólag, ám a hazaiak remekül védekeztek. Végül a csereként beálló, és a csatár erényeit megcsillogtató Hompok Balázs két góljával megszerezte a győzelmet a tavalyi bajnok.

Szeleste-Pósfa–Rum 2-4 (0-2)

Szeleste, 150 néző, vezette: Takács Ryan Lee.

Gól: Barbalics Bálint (70.), Barbalics Bence (79.), illetve Somogyi Gábor (9.), Szalay Dávid (27.), Molnár Richárd (56.), Székely Bálint (82.).

Kiállítva: Trittremmel András (93.).

Szeleste-Pósfa: Simon – Mersich, Németh (Péntek), Burkon, Horváth – Trittremmel A., Szele, Séfer (Jarovoj), BARBALICS BENCE – Trittremmel Zs. (Barbalics Bálint), Rozmán. Szakosztályvezető: Rozmán Róbert.

A hazai csapat egy félidő előnyt adott a Rumnak, ám így is szorossá tudták tenni a második félidős játékukkal a mérkőzést. 2-3-as állásnál egy védelmi hibát követően állította be a végeredményt a vendég együttes, mely összességében megérdemelten győzedelmeskedett.

Rum: Busi – Leitgeb, KORONCZAI, Rosta, KONTICS – Horváth R., SZALAI, Molnár, SZÉKELY – SZALAY, SOMOGYI (Horváth G.). Játékos-edző: Somogyi Gábor.

Sitke–Rábahídvég 6–0 (4–0)

Sitke, 60 néző, vezette: Egyed Tibor.

Gól: Kelemen Bálint (1., 22., 35., 57.), Glavánovics István (33.), Papp Balázs (59.).

Kiállítva: Maraffai István (78.).

Sitke: VICZMÁNDI – PENCZ, TOLDI, MAGYAR, PAPP (PATYI) – GLAVÁNOVICS (PÉNZES), NÉMETH (MIKÓ), DÖBRÖNTEI, KELEMEN – HORVÁTH, SZALAI. Edző: Németh Attila.

Rábahídvég: Góger – Németh, Nagy, Vass P., Smolczer – Vass J., Rózsás, BODA, Maraffai – Rába (Horváth E.), Horváth N. (Pap). Edző: Horváth Ernő.

Hamar megszerezte a vezetést a hazai csapat. A kontrákra berendezkedett vendégek csatárai többször is veszélyeztettek, ám gólt csak a hazaiak jegyeztek. Ilyen arányban is megérdemelt a Sitke diadala.

A forduló válogatottja: Viczmándi Ervin (Sitke) – Márkus Ferenc (Szergény), Koronczai Ottó (Rum), Györvári Tamás (Mersevát), Papp Balázs (Sitke) – Vass Benjámin (Csénye), Szele Zoltán (Ölbő), Székely Bálint (Rum), Kelement Bálint (Sitke) – Hompok Balázs (Gérce-Vásárosmiske), Szalay Dávid (Rum).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!